Etusivu » Aktia asuntolaina

AKTIAN ASUNTOLAINA

Aktia tarjoaa joustavan ja turvallisen asuntolainan niille, jotka ovat ostamassa tai rakentamassa omaa kotia. Koska asuntolaina on ihmiselämän kauaskantoisimpia päätöksiä, kannattaa asian pohtimiseen käyttää tovi jos toinenkin. Sopivan lainan löytäminen ei ehkä ole helppoa, mutta Aktia pankin asiakasneuvonta auttaa mielellään. Ja lisätietoa on löydettävissä todella paljon Aktian omilta nettisivuilta.

KILPAILUTA ASUNTOLAINASI!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Täytä hakemus

ASUNTOLAINAN HAKEMINEN AKTIA PANKISTA

Asuntolainan hakeminen Aktiasta tapahtuu samalla tapaa kuin asuntolainan hakeminen yleensäkin.

Kun päätös lainan ottamisesta on konkretisoitunut, on aika valmistella lainahakemus. Sen voi täyttää sähköisenä nettiosoitteessa www.aktia.fi tai perinteiseen tyyliin pankin konttorissa.

Lainahakemuksen täyttämistä helpottavat Aktia pankin nettisivuilta löytyvät lainalaskuri sekä lainakysymykset, joihin vastaaminen selkeyttää oman taloustilanteen tuntemista, ja joiden pohjalta lainaneuvotteluita voidaan alkaa käydä.

Lainaneuvotteluvaiheessa sovitaan lainan kuluista ja korosta, lainasummasta ja takaisinmaksuajasta. Myös vakuuksista sopiminen on tärkeää, sillä valtiontakaus kattaa enintään 50 000 euroa, ja tätä kalliimpien asuntojen vakuuksiksi tarvitaan muutakin omaisuutta. Esimerkiksi henkilötakaukset ovat yleisiä, ellei säästöjä tai muuta varallisuutta ole lainan vakuudeksi esitettävänä.

 

ASUNTOLAINA KOOSTUU KOLMESTA OSASTA

Aktia Pankin myöntämä asuntolaina on kolmeosainen. Peruslaina on asuntolainan perusta, jolle saa maksuaikaa enimmillään jopa 40 vuotta. Peruslainaan on mahdollista kytkeä 10 lyhennysvapaata vuotta, joka voi helpottaa suuresti esimerkiksi lapsiperheen elämää.

Lisälainalla voi olla kokonaan toinen maksuaikataulu kuin peruslainalla. Lisälaina on yleensä takaajien takaama tai muilla vakuuksilla katettu, joten sen maksuaikatauluista sopiminen tehdään aina erikseen.

Joustolimiitti on Aktia Pankin kädenojennus asuntolaina-asiakkaille. Se on eräänlainen vararahasto, jonka voi ottaa tarvittaessa käyttöön, mutta jota ei ole pakko käyttää lainkaan. Se soveltuu hyvin esimerkiksi yllättävien hankintojen kulujen kattamiseen. Joustolimiitillä saatetaan myös kattaa vaikkapa remonttikuluja.

 

TURVAA LAINAN TAKAISINMAKSUUN

Koska elämä on arvaamatonta, saattaa eteen tulla tilanteita, joissa lainan lyhennyksistä ei selvitäkään. Vaikka Aktia Pankin asuntolaina on pitkine laina-aikoineen muutenkin joustava, on syytä harkita lainaturvaa. Aktia lainaturva on pankkituote, joka auttaa lainan takaisinmaksussa silloin, kun oma maksukyky on alentunut esimerkiksi työttömyyden tai pitkäaikaisen sairauden seurauksena. Myös esimerkiksi puolison kuolema voi johtaa tilanteeseen, jossa lainaa on vaikea hoitaa, ja tällöin lainaturva on hyvä apu.

Siirry tästä Aktian sivuille