Etusivu » Asuntolaina » Asuntolainan korot 2014 ja ennuste 2015

Asuntolainan korot 2014 ja ennuste 2015

18.5.2014

Kategoriat:

ASUNTOLAINAKOROT & MARGINAALIT

Päivitys, lokakuu 2015: Euriborit eivät ole vuoden 2015 aikana ampaisseet nousuun, eikä tällaista kehitystä näytä olevan tiedossa vielä vuoden 2016 aikanakaan. Matala korkotaso pysyy. Lue lisää aiheesta täältä.

Osakemarkkinat hermoilivat viimeksi toukokuun alussa, kun Yhdysvaltain keskuspankin puheiden pääteltiin tarkoittavat mahdollisesti ennakoitua aiempaa nostoa ohjauskorossa. Yleisesti ottaen vuosi 2014 on ollut osakemarkkinoille erittäin hyvä, ja jos talous jatkaa elpymistä, saattavat keskuspankit aloittaa korkojen noston jo loppukeväästä 2014, ennustaa Financial Times.

Hae asuntolainaa!

Kilpailuta asuntolainasi!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta. Voit myös kilpailuttaa nykyisen asuntolainasi.

Vuosi 2014 vaikuttaa kuitenkin Suomessa asunnon omistajan kannalta hyvältä. Nousua korkoissa ei ole tiedossa. Asunnon ostoa suunnittelevan kannalta tilanne ei taas näytä niin houkuttelevalta. Korot alkavat todennäköisesti nousta vuoden 2015 aikana ja jo nyt asuntolainojen marginaalit ovat ennätyskorkealla. Finanssialan lisäsääntely taas saattaa tarkoittaa yhä korkeampia marginaaleja ja toisaalta pienempää lainakantaa.

Jos siis suunnittelet asunnon ostamista, riippuu tilanteesi paljon siitä, onko sinulla varallisuutta ja hyvät tulot sillä marginaalit ovat täysin pankkien päätettävissä. Jos pystyt tarjoamaan hyvät, likvidit vakuudet ja hyvät tulot lainasi vakuudeksi, voit saada asuntolainaa 2014-2015 noin 1% marginaalilla. Primekorot ovat tällä hetkellä erittäin korkealla, joten kannattaa harkita euriboriin sidottua lainaa: 12 kk euribor 0,5% ja 6 kk 0,3%. Ota kuitenkin huomioon, että 2015 saattaa hyvin olla viimeinen vuosi matalia korkoja, jos talous ei käänny taas laskuun.

Jos omistat asunnon, varmista, että lainasi on kiinni 12-kk euriborissa tai että voit tarvittaessa vaihtaa ohjauskorkoa, sillä korot todennäköisesti alkavat nousta vuoden 2015 jälkeen.

Asuntolainaamisen reaalihinta on sittenkin vielä Euroopan halvimmalla asteella – leimallisesti pääkaupunkiseudulla – mutta trendi on nyt ylöspäin ja edellytykset tiukentuvat etenkin kasvukeskusten ulkopuolella.

Screen Shot 2014-05-18 at 16.13.08

Hae asuntolainaa!

Kilpailuta asuntolainasi!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta. Voit myös kilpailuttaa nykyisen asuntolainasi.


Edellinen artikkeli:

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen ja hintavertailu

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen ja hintavertailu

18.5.2014

Lue artikkeli

Seuraava artikkeli:

Matala marginaalisi on vaarassa

Matala marginaalisi on vaarassa

18.5.2014

Lue artikkeli

Jaa artikkeli:

Miten suuren lainan voisin tällä hetkellä ottaa?

Millaiseen asuntolainaan teillä olisi tällä hetkellä varaa? Hyödyntäkää asuntolainalaskuriamme:

Asuntolainalaskuri

 

Mikä on edullisin asuntolaina?

Millaisella korolla, ja millaisen summan voisitte juuri tällä hetkellä saada asuntolainaa?

Kilpailuta asuntolaina

 

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat