Etusivu » Asuntolaina » Asuntolainojen hinnat loppukesällä 2017

Asuntolainojen hinnat loppukesällä 2017

27.7.2017

Kategoriat:

ASUNTOLAINAKOROT & MARGINAALIT

Tässä artikkelissa käsittelemme asuntolainojen hintakehitystä vuonna 2017 ja esittelemme halvimmat asuntolainapankit loppukesällä 2017. Löydä järkevin asuntolaina, jatka lukemista.

(Päivitys: Tämä vertailu on kesältä 2017. Katso uusimmat asuntolainojen hintatiedot tästä artikkelista.)

Hae asuntolainaaHae asuntolainaa

Kilpailuta lainatarjoukset!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Näin asuntolainojen hinnat ovat kehittyneet tänä vuonna

Asuntomarkkinat ovat pitkän taantuman jälkeen lähteneet toden teolla käyntiin vuoden 2017 aikana. Tämä tarkoittaa, että pankeissa on ruuhkaa, ja asuntolainaneuvotteluihin pitää jonottaa jopa viikkoja.

Pankit myös käyvät tiukkaa kilpailua asuntolaina-asiakkaista. Marginaalien erot ovat tiivistyneet, ja korot ovat hyvin lähelle toisiaan.

Kevään aikana etenkin pienet pankit alensivat marginaalejaan kaapatakseen osan markkinoista isoimmilta asuntoluotottajilta. Hypo etunenässä on harjoittanut kovapintaista hintakilpailua.

Marginaalit ovat ylipäätään tällä hetkellä matalalla. Vuoden alussa uusien asuntolainojen keskimarginaali oli 1,25 %, kun heinäkuun alussa se oli 1,07 %.

Kesällä myös isot asuntolainojen tarjoajat Nordea ja OP ovat laskeneet marginaalejaan ja vastanneet haasteeseen.

Asuntolainat Helsingissä

Suomen Rahatiedon laatiman ja Taloussanomien julkaiseman vertailun mukaan tällä hetkellä lähinnä Hypotekkiyhdistys erottuu kilpailijoista marginaalinsa puolesta. Seuraava taulukko tiivistää asuntolainojen tyypilliset hinnat pääkaupunkialueella heinäkuussa 2017.

Esimerkkilainan suuruus on 85 000 euroa ja maksuaika 15 vuotta. Vuosikorko sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut. Kaikissa lainoissa on viitekorkona 12 kk euribor, joka on tällä hetkellä ylivoimaisesti suosituin viitekorko. Huomaa, että kaikki euriborit ovat tällä hetkellä miinuksella eli niillä ei ole mitään vaikutusta lainan hintaan vielä vuoteen pariin.

PankkiMarginaaliTodellinen korko
Hypoteekkiyhdistys0,85 %1,00 %
Nordea1,00 %1,12 %
S-Pankki1,00 %1,12 %
Aktia1,00 %1,13 %
Nooa Säästöpankki1,10 %1,21 %
Suupohjan OP1,10 %1,21 %
Danske Bank1,10 %1,24 %
Ålandsbanken1,10 %1,24 %
OP Helsinki1,15 %1,27 %
Handelsbanken1,20 %1,35 %

 

Hae asuntolainaaHae asuntolainaa

Kilpailuta lainatarjoukset!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Asuntolainat Tampereella

Samassa Taloussanomien julkaisemassa vertailussa selviää, että Tampereella asuntolainatarjonta näyttää tällä hetkellä hyvin samanlaiselta kuin Helsingissä.

PankkiMarginaaliTodellinen korko
Hypoteekkiyhdistys0,85 %1,00 %
Nordea1,00 %1,12 %
S-Pankki1,00 %1,12 %
Aktia1,00 %1,13 %
Danske Bank1,10 %1,24 %
Ålandsbanken1,10 %1,24 %
Aito Säästöpankki1,15 %1,26 %
Handelsbanken1,15 %1,28 %
Kurikan OP1,15 %1,28 %
Sinetti Säästöpankki1,20 %1,34 %
Tampereen Seudun OP1,25 %1,38 %
Oma Säästöpankki1,50 %1,59 %

Asuntolainojen hintaennuste loppuvuodelle 2017

Suomen talous nousee tänä vuonna Nordean ennusteen mukaan 3,0 % ja Suomen Pankin mukaan 2,1 %. Kuluttajien luottamus talouteen on kovaa.

Alkuvuodesta on myönnetty 3 % enemmän asuntolainoja kuin vuotta aiemmin. Asuntokauppa jatkuu todennäköisesti syksyllä yhä vain vauhdikkaampana, kun ihmiset palaavat lomiltaan ja alkavat tehdä isoja päätöksiä.

Marginaaleissa ei ole enää paljoakaan ilmaa, joten valtavia muutoksia tämänhetkisiin asuntolainojen hintoihin on turha odottaa. Kuitenkin voidaan olettaa keskimarginaalin hitaasti hivuttautuvan yhä lähemmäs tasan yhtä prosenttia, kun kilpailu asiakkaista kuumenevilla asuntomarkkinoilla käy kovana.

Euribor-viitekorot pysynevät miinusmerkkisinä vielä ainakin vuoden 2018 loppuun, mahdollisesti jopa vuoteen 2020 asti. Tämä tarkoittaa, että nyt otettujen asuntolainojen alkuvaiheen isoihin lyhennyksiin viitekorolla ei ole mitään vaikutusta. Myöhemmin viitekorot tulevat kuitenkin varmasti nousemaan, siihenkin kannattaa toki varautua lyhennysten suuruutta miettiessä.

Näin löytyy halvin mahdollinen asuntolaina

Halvin asuntolaina löytyy kilpailuttamalla. Kilpailuttaminen tarkoittaa asuntolainatarjouksen pyytämistä useammalta kuin yhdeltä pankilta edullisimman ja ominaisuuksiltaan parhaan luoton löytämiseksi.

  • Pyydä tarjousta vähintään kolmelta pankilta.
  • Vertaile tarjouksia. Kiinnitä huomiota muun muassa marginaaliin, luoton avausmaksuun, kuukausimaksuihin ja vuosimaksuihin. Huomaa myös pankkien perimät erilliset palvelumaksut ja mieti kokonaisasiakkuuden hintaa tästä näkökulmasta.
  • Pyydä pankeilta mahdollisimman selkeästi eritellyt tarjoukset. Joskus lainaan yritetään kätkeä maksullisia lisäominaisuuksia, kuten korkokatto tai lainaturvavakuutus, ilman että ilmoitettaisiin lainan hintaa ilman näitä ominaisuuksia. Et pysty kuitenkaan vertailemaan lainatarjouksia, jos et saa tietää jokaisen lisäominaisuuden hintaa.
  • Yksi tapa helpottaa kilpailuttamista on netin kilpailutuspalveluiden käyttäminen. Tunnetuin näistä on Etua.fi. Etua ottaa vastaan kuluttajan asuntolainahakemuksen ja kierrättää sen pankkien kautta kuluttajan puolesta.

Kilpailutuspalveluiden käyttäminen on ilmaista, joten mitään riskiä niihin ei liity. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vain pieni osa pankeista tekee yhteistyötä kilpailutuspalveluiden kanssa, joten kattavaa otosta niiden avulla ei saa. Siksi Etua.fi-palvelua ja muita vastaavia lainaa kilpailuttavia nettisivuja kannattaa hyödyntää vain perinteisen asuntolainen kilpailuttamisen tukena.


Edellinen artikkeli:

Asunnon myyminen itse

Asunnon myyminen itse

27.7.2017

Lue artikkeli

Seuraava artikkeli:

Asuntolaina ilman luottotietoja

Asuntolaina ilman luottotietoja

27.7.2017

Lue artikkeli

Jaa artikkeli:

Miten suuren lainan voisin tällä hetkellä ottaa?

Millaiseen asuntolainaan teillä olisi tällä hetkellä varaa? Hyödyntäkää asuntolainalaskuriamme:

Asuntolainalaskuri

 

Mikä on edullisin asuntolaina?

Millaisella korolla, ja millaisen summan voisitte juuri tällä hetkellä saada asuntolainaa?

Kilpailuta asuntolaina

 

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat