Etusivu » Asuntolaina » Asuntolainojen hinnat putosivat: Tässä halvin pankki

Asuntolainojen hinnat putosivat: Tässä halvin pankki

5.9.2016

Kategoriat:

ASUNTOLAINAKOROT & MARGINAALIT

Asuntolainojen hinnat ovat olleet laskusuunnassa jo käsittämättömän pitkään ja kesän aikana lasku vain jatkoi. Nyt pankit alkavat jo huolestua marginaalien mataluudesta. Asuntolainaa hakevalle kuluttajalle tämä tarkoittaa kuitenkin kissanpäiviä. Miten hyödyntää parhaiten matalat asuntolainojen hinnat? Katso tästä parhaat pankit.

Hae asuntolainaa!
Hae asuntolainaa!

Kilpailuta asuntolainasi!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Taloussanomat vertaili pankkilainojen hinnat

Taloussanomat teetti Suomen Rahatiedolla jälleen uuden asuntolainojen hintavertailun. Siinä selvisi, että loppukesästä asuntolainojen marginaalit ovat pudonneet entisestään. Tämä ei pankkeja miellytä. Asuntolainat muodostavat merkittävän osa pankkien tuloista ja mitä halvemmiksi ne käyvät, sitä vaikeampaa pankkien on tehdä toivomaansa tulosta ja tyydyttää osakkeenomistajien ja Björn Wahlroosin toiveita.

Kannattaa huomioida, että samalla kun marginaalit ja viitekorot laskevat, monet pankit hivuttavat palvelumaksuja, lainan avausmaksuja ja kuukausikuluja ylöspäin. Yhä isompi osa lainan hinnasta on piilotettu kaikkialle muualle kuin korkomarginaaliin. Tarkkana lainojen hintoja vertailtaessa. Tästä syystä tässä artikkelissamme pankkilainat pannaan järjestykseen todellisen vuosikoron mukaan, ei marginaalia noudattaen.

Halvin asuntolaina Helsingissä: Hypo

Asuntolainojen hintavertailu suoritettiin tuttuun tapaan 85 000 euron lainalla, 15 vuoden maksuajalla. Helsingissä halvinta asuntolainaa tarjosi Hypoteekkiyhdistys, joka on viime kuukausina onnistunut lyömään tunnetummat pankit hintakilpailussa selvin luvuin.

Hypon perässä on S-Pankki, joka on yleensä erityisen edullinen S-kanta-asiakkaille.

Isot pankit OP, Nordea ja Danske Bank ovat pudonneet hintakilpailun hännille.

Pankkitodellinen kokonaiskorko%marginaali%
Hypo1,090,95
S-Pankki1,121
Aktia Pankki Oyj1,181,05
Ålandsbanken1,291,15
Nooa Säästöpankki Oy1,311,2
Suupohjan Op1,311,2
OP Helsinki1,321,2
Nordea1,321,2
Handelsbanken1,351,2
Danske Bank1,351,2

 

 

Halvin asuntolaina Tampereella

Myös Tampereella Hypo tarjoaa halvinta lainaa ja S-Pankki toiseksi halvinta. Tampereen seudulta löytyy kuitenkin isoja asuntolainapankkejakin kalliimpi vaihtoehto. Oma Säästöpankki on tuttuun tapaan Taloussanomien vertailun hännillä ylivoimaisesti kalleimmalla lainatarjouksellaan.

 

PankkiTodellinen korko%Marginaali%
Hypo1,090,95
S-Pankki1,121
Aktia Pankki Oyj1,181,05
Handelsbanken1,281,15
Ålandsbanken1,291,15
Aito Säästöpankki Oyj1,311,2
Nordea1,321,2
Sinetti SP1,351,25
Danske Bank1,351,2
Tampereen Seudun OP1,381,25
Kurikan OP1,431,3
Oma Säästöpankki Oy1,591,5

 

Halvin asuntolainapankki juuri nyt: Hypo

Hypoteekkiyhdistys tarjoaa tällä hetkellä halvinta asuntolainaa Suomessa. Näin voidaan päätellä kautta linjan Taloussanomien tästä vertailusta ja edellisistä. Hypo on ollut vertailun kärjessä jo jonkin aikaa, eivätkä muut pankit uhkaa sen asemaa tällä hetkellä.

Toisaalta S-Pankki on erittäin hyvä vaihtoehto etenkin S-Ryhmän kanta-asiakkaille. S-Pankilla on kanta-asiakkaille tarjolla myös muita poikkeuksellisen edullisia lainatuotteita, kuten vakuudeton kulutusluotto ja S-Visa-luottokortti.

Hae asuntolainaa!
Hae asuntolainaa!

Kilpailuta asuntolainasi!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Helsinkiläinen: Muista kilpailuttaa asuntolainasi

Uuden selvityksen mukaan helsinkiläisellä perheellä kuluu asumiseen tuloihin nähden keskimäärin kaksi kertaa enemmän rahaa kuin vaikkapa raumalaisella. Ero on huomattava jopa siihen nähden, että Helsingin on jo pitkään tiedetty olevan ylihintainen kaupunki. Aiemmin kuitenkin sen hintatasoa on saatettu perustella asukkaiden suhteessa korkeammalla tulotasolla, mutta selvitys kumoaa tämän näkemyksen myyttinä.

Helsinki on kallis myös suhteessa tulotasoon. Eikä tilanteen voi odottaa muuttuvan. Asumiskustannusten suhde keskimääräisiin tuloihin on ollut pääkaupunkiseudulla osapuilleen sama jo vuodesta 2010 saakka.

Espoo ja Vantaa ovat kuitenkin suhteellisesti edullisempia kuin Helsinki. Samoin Tampere asettuu Helsingin ja Rauman välimaastoon selvityksesäs. Asuntolainojen lisäksi kannattaa kilpailuttaa myös kulutusluotot. Löydä edullisin laina täältä.

Kilpailuta uusi asuntoluottosi näin

Seuraava lista valaisee kilpailuttamista. Toimi näin:

  • Selvitä tulotasosi, omaisuutesi määrä, mahdolliset vakuudeksi kelpaavat kiinteistöt ja arvopaperit sekä avoimet velkasi (luottokortit mukaan lukien). Selvitä nämä asiat myös muilta aikuisilta perheenjäseniltä. Varmista, että tositteet näistä on saatavilla.
  • Ota yhteyttä mahdollisimman moneen pankkiin sähköpostitse, puhelimitse tai suoraan vierailemalla konttorilla ja pyydä asuntolainatarjousta. Voit tässä vaiheessa jo ilmaista, kuinka suurta lainaa olet osapuilleen hakemassa. Pankki kyllä ilmoittaa, jos se on epärealistinen haave. Älä ota yhteyttä ainoastaan pariin isoimpaan pankkiin, vaan muista esimerkiksi Hypoteekkiyhdistyksen, S-Pankin ja paikallisten pikkupankkien olemassaolo. Niiltä voi saada halvempaa luottoa kuin Danskelta, Nordealta tai OP:lta.
  • Käy pankkien lainatarjoukset läpi perusteellisesti. Erittele niiden kulut. Jos tarjouksiin on upotettu lisäpalveluita, kuten kiinteä korko tai vakuutuksia, vaadi niiden erottamista, jotta pystyt tekemään asiallisen vertailun. Älä anna pankin piilottaa lainatarjoukseen palveluita, joita et tarvitse.

Kannattaako kilpailuttaminen jättää nettipalveluiden tehtäväksi?

Netissä toimii nykyään lainoja kilpailuttavia palveluita. Useimmat niistä kuitenkin keskittyvät kulutusluottoihin. Tiettävästi ainoa asuntolainoja kuluttajien puolesta kilpailuttava palvelu on Etua.fi Asuntolaina.

Palvelun ideana on, että kuluttaja täyttää alustavan asuntolainahakemuksen verkkosivulla. Tämän jälkeen Etua.fi suorittaa asiakkaan puolesta ensimmäisen kilpailutuskierroksen. Pankit ottavat yhteyttä kuluttajaan tarjouksineen. Hakemus ei sido mihinkään eikä maksa asiakkaalle mitään.

Ainakaan kyseisen palvelun käyttämisestä ei ole haittaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vain pieni osa pankeista on Etua.fi-palvelun yhteistyökumppaneita. Siispä useimmat pankit jäävät automatisoidun kilpailuttamisen ulkopuolelle.

Etua.fi-sivuston asuntolainapalvelua kannattaakin käyttää enintään toissijaisena vaihtoehtona ja hoitaa varsinainen kilpailuttaminen yhä perinteistä reittiä omin käsin.

Hae asuntolainaa!
Hae asuntolainaa!

Kilpailuta asuntolainasi!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Lue lisää:
Asuntolainojen hinnat halpenivat jälleen (Taloussanomat)


Edellinen artikkeli:

Tutkimus todistaa: Helsingissä on kallista asua

Tutkimus todistaa: Helsingissä on kallista asua

5.9.2016

Lue artikkeli

Seuraava artikkeli:

Milloin asuntolainan korko nousee jälleen?

Milloin asuntolainan korko nousee jälleen?

5.9.2016

Lue artikkeli

Jaa artikkeli:

Miten suuren lainan voisin tällä hetkellä ottaa?

Millaiseen asuntolainaan teillä olisi tällä hetkellä varaa? Hyödyntäkää asuntolainalaskuriamme:

Asuntolainalaskuri

 

Mikä on edullisin asuntolaina?

Millaisella korolla, ja millaisen summan voisitte juuri tällä hetkellä saada asuntolainaa?

Kilpailuta asuntolaina

 

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat