Etusivu » Asuntolaina » Asuntosijoittaminen

Asuntosijoittaminen

3.7.2011

Kategoriat:

ASUNTOLAINAVUOKRA-ASUMINEN


Asuntosijoittaminen on yksi turvallisimmista sijoituskohteista. Monet perheet, pariskunnat ja yksityishenkilöt tekevät asuntosijoittamista, sillä sen turvallisuus, arvon epätodennäköinen heikkeneminen ja varma tulo tekevätkin siitä yhden suosituimmista muodoista sijoittaa. Asuntosijoittaminen tarkoittaa sitä, että henkilö ostaa asunnon ja laittaa sen vuokralle. Asuntolainan lyhennykset sekä vastikkeet onkin kätevä rahoittaa uuteen asuntoon otettavan vuokralaisen kuukausivuokrilla.

Asuntosijoittamisen yksi parhaista puolista on se, että sijoittaminen ei juuri vaikuta sijoittajan tulotasoihin. Koska sijoitusasunto rahoitetaan asuntolainalla, ja lainanlyhennykset hoituvat vuokralaisen kuukausittaisten vuokrien avulla, maksaa sijoitusasunto itsensä takaisin. Tulevaa asuntosijoittajaa houkuttaa myös se, että asuntojen hinnat ovat nousseet vuosi vuodelta joten sijoitus omaa matalan riskin. Myös vuokrahintataso on noussut etenkin suurissa kaupungeissa vuosi vuodelta.

Asuntoa hankkia tuleekin kiinnittää huomiota asunnon sijaintiin. Aluetuntemus onkin äärimmäisen tärkeää, jotta osaa pitkällä ostaa asunnon alueelta, joka pitää arvonsa. Lisätuottoa saakin, kun aluetuntemuksen avulla ostaa asunnon arvoon kasvattavalta alueelta. Perinteisesti kantakaupunki sekä keskusta ovat olleet hyvin arvonsa pitäviä alueita, mutta nykyään myös kasvukeskuksien lähellä hyvien kulkuyhteyksien päästä löytyvät kohteet ovat todellisia löytöjä.
Mikäli haluaa kattaa asunnosta aiheutuvat kustannukset kokonaan vuokratuloilla, on syytä huomioida asunnon taloyhtiössä tehdyt remontit, sillä putki- tai ulkosivuremontit voivat maksaa kymmeniä tuhansia euroja asuntoa kohti. Varma sijoittaja ostaakin asunnon talosta, jossa suuret remontit ovat jo tehty. Vaikka tämä voi maksaa enemmän, voi asunnon hyvän kunnon huomioida vuokran suuruudessa. Etenkin nuoret perheet ovat valmiita maksamaan kunnostetusta asunnosta, eikä heidän tarvitse huolehtia tulevista remonteista, joiden takia asumismukavuus kärsisi.

Oikea vuokralainen on varma sijoitus

Yhdeksi suurimmista ongelmista voi myös muodostua oikean vuokralaisen hankkiminen. Paras mahdollinen vuokralainen on rahallisesti toimeentuleva joka maksaa vuokrat ajallaan ja asuu asunnossa pitkään. Opiskelijat ovat hyviä valintoja, sillä heitä pidättelee paikkakunnalla opinnot eikä heillä ole aikoihin varaa ostaa omaa asuntoa. Mikäli joudut vuoden välein vaihtamaan vuokralaista, joudut asuntoa pitämään tyhjillään ainakin kuukauden. Kannattaakin suosia vuokralaisia, jotka asuvat asunnossasi useita vuosia.

Asuntolainan maksaa vuokralainen

Sijoitusasunnon houkuttelevuus perustuu siihen, että vuokralainen maksaa asuntolainan vuokrillaan. Vuokran hinnaksi tuleekin optimoida summa, joka kattaa sekä asuntolainan lyhennyksen että yhtiövastikkeen. Mikäli vuokra on optimoitu oikein, se voi tuoda itselleen hieman vaivanpalkkaa. Liian suurta vuokraa ei kuitenkaan ahneuksissaan kannata asettaa, sillä se ei ehkä menekään kaupaksi, tai saat itsellesi epävarman vuokralaisen, jonka vuokrat ovat kuukausi kuukaudelta myöhässä.

Sijiotusasunto on suhteellisen helppo hankkia, sillä pankki rahoittaa asunnon hinnasta 70-100%. Asuntolainojen korot voi myös vähentää vuokratulojen verotuksessa. Samalla voi ajatella tekevänsä hyvän teon, sillä mikä olisikaan parempi tapa tukea yleisesti huonoa asuntotilannetta kuin vuokrata katto pään päälle?


Edellinen artikkeli:

Poistuuko asuntolainan korkovähennys?

Poistuuko asuntolainan korkovähennys?

3.7.2011

Lue artikkeli

Seuraava artikkeli:

Kiinteistövälittäjän palkkio

Kiinteistövälittäjän palkkio

3.7.2011

Lue artikkeli

Jaa artikkeli:

Miten suuren lainan voisin tällä hetkellä ottaa?

Millaiseen asuntolainaan teillä olisi tällä hetkellä varaa? Hyödyntäkää asuntolainalaskuriamme:

Asuntolainalaskuri

 

Mikä on edullisin asuntolaina?

Millaisella korolla, ja millaisen summan voisitte juuri tällä hetkellä saada asuntolainaa?

Kilpailuta asuntolaina

 

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat