Etusivu » Asuntolaina » Danske Bankilta halpaa asuntolainaa Akavan jäsenille

Danske Bankilta halpaa asuntolainaa Akavan jäsenille

1.2.2018

Kategoriat:

ASUNTOLAINA

Asuntolainojen hintakilpailussa Danske Bank ottaa kovat konstit käyttöön. Se tarjoaa halvempaa lainaa korkeakoulutetuille Akavan jäsenille. Katso myös uusin lainojen hintavertailu ja asuntolainaennuste vuodelle 2018.

HS: Danske Bankilta asuntolainoja akavalaisille

Helsingin Sanomat uutisoi Danske Bankin aloittavan uuden akavalaisille suunnatun asuntolainakampanjan. Sen avulla markkinakolmonen Danske tavoittelee kasvua rajusti kilpailluilla asuntolainamarkkinoilla. Tällä hetkellä Dansken osuus asuntolainamarkkinoista on 12 %. Nordea ja OP ovat suurimmat asuntoluotottajat Suomessa.

Akavaan kuuluu useita korkeakoulutettujen ammattiliittoja, joilla on yhteensä noin 600 000 jäsentä. Danske lähtee kampanjassaan liikkeelle sillä periaatteella, että kuka tahansa akavalaisen liiton jäsen saa automaattisesti alennusta lainamarginaalista.

Danske Bankin asuntolainojen normaali marginaali liikkuu tällä hetkellä välillä 0,50-0,80 %. Sitä, kuinka paljon alennusta akavalaiset tarkalleen ottaen saavat, ei pankki paljasta. Kukin tarjous tehdään yksilöllisen riskikartoituksen pohjalta.

Huomaa, että kampanjaetu koskee vain Danske Bankin asiakkaita sekä pankkiasiakkuutensa Danskeen siirtäviä kuluttajia.

Hae asuntolainaaHae asuntolainaa

Kilpailuta lainatarjoukset!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Danske Bank sijoittuu hyvin asuntolainojen hintavertailuissa

Taloussanomien julkaisemassa uusimmassa asuntolainojen hintavertailussa Danske Bank sijoittuu neljänneksi. Pankeilta pyydettiin vertailua varten tarjousta 85 000 euron asuntolainalle 15 vuoden maksuajalla. Tältä tulokset näyttivät todellisen vuosikoron mukaan järjestettynä pk-seudulla:

Pankit, joilta ainakin kannattaa pyytää asuntolainatarjous: Hypo, Danske, S-Pankki, Handelsbanken

Asuntolainojen hintavertailussa Hypo on ollut viime aikoina ylivertainen. Hypon marginaali on 0,20 prosenttiyksikköä kakkosena tulevaa Handelsbankenia matalampi – ja todellinen vuosikorko vielä enemmän eli 0,21 prosenttiyksikköä. Uutta asuntolainaa hakevan tai vanhaa lainaa kilpailuttavan kannattaa nyt ehdottomasti ottaa Hypo mukaan tarjouskilpailuun.

Jos olet Akavaan kuuluvan ammattiliiton jäsen, Danske Bank on tällä hetkellä ilmeinen vaihtoehto. Mikäli aiot kilpailuttaa asuntolainasi muutaman pankin välillä, älä unohda myöskään S-Pankkia ja Handelsbankenia.

  • Huomaa! Myös Taloustaito julkaisi äskettäin asuntolainojen hintavertailun. Sen kärjessä on Hypo. Toisena ovat Danske Bank ja S-Pankki. Handelsbanken sijoittuu kuitenkin tuossa vertailussa hännille.

Asuntovelallinen on voinut säästää oikealla viitekorolla tuhansia euroja

Euribor-korot 24.1.2018:

Euribor-viitekorot ovat olleet miinuksella jo pitkään. Tietoa korkojen noususta ei ole. (Voit tarkistaa päivitetyt euribor-korot aina Suomen Pankin sivuilta.)

Taloussanomien Nordealta tilaaman laskelman mukaan lyhyen viitekoron asuntolainaansa valinneet ovat säästäneet vuosien varrella valtavia summia rahaa. Esimerkkinä laskelmissa on käytetty 20 vuoden mittaista ja 150 000 euron suuruista asuntoluottoa.

  • Vuonna 1999 nostetussa asuntolainassa laskennallinen ero 1 kk ja 12 kk euriborien välillä on yli 6000 euroa.
  • Vuonna 2001 nostetussa asuntolainassa vastaava ero on hieman alle 6000 euroa.
  • Vuonna 2011 nostetussa asuntolainassa ero on ehtinyt muodostua vasta hieman yli 3000 euron suuruiseksi.

Myös tällä hetkellä lyhyet viitekorot ovat selvästi pitkiä viitekorkoja alempana. Historiallisen näytön perusteella vaikuttaakin, että lyhyet euriborit ovat pitkällä tähtäimellä halvempia kuin pitkät euriborit. Toki tulevaisuudessa trendi voi vielä muuttua, eikä varmuutta lyhyiden viitekorkojen tuomista voitoista voi taata.

Hae asuntolainaaHae asuntolainaa

Kilpailuta lainatarjoukset!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Asuntolainojen hintakehitys vuonna 2018

Vuoden 2018 alussa pankkien välinen kilpailu on pysynyt tiukkana. Asuntolaina-asiakkaista väännetään kovasti kättä. Todennäköisesti vuosi 2018 jatkaa edelleen poikkeuksellisen halpojen asuntolainojen trendiä. Korot on kuitenkin jo puristettu niin alas, että suurta pudotusta ei enää voi mitenkään olla tiedossa.

Mutta nousevatko asuntolainojen hinnat tänä vuonna? Tutkimuskeskus Pellervon mukaan pankkien välinen kilpailu tulee edelleen kaventamaan marginaalien välisiä eroja. Kuitenkin kannattaa muistaa, että hakijakohtainen hajonta asuntolainojen hinnoissa jatkaa edelleen kasvamistaan. Tämä tarkoittaa, että vaikka asuntolainojen keskikorko on tasaisen matala, vain suosituimmilla alueilla asuvat ja parhaiten toimeentulevat asiakkaat pääsevät nauttimaan halvasta lainasta. Syrjäseuduilla ja työväenluokan keskuudessa asuntolainojen hinnat nousevat keskikorkoon verrattuna alati kalliimmiksi.

Ylen artikkelissa OP ennustaa, että viitekorot lähtevät viimeistään vuoden 2018 lopulla maltilliseen nousuun. Mitään kertarysäystä ei liene tiedossa, mutta asuntovelallisten kannattaa silti alkaa varautua korkokulujen kasvuun. Varautuminen voi tarkoittaa korkosuojan ostamista tai säästösuunnitelmaa, jolla kerrytetään henkilökohtaista puskurirahastoa.


Edellinen artikkeli:

Nuoren asuntosäästäjän opas 2018 – näin ASP-laina toimii

Nuoren asuntosäästäjän opas 2018 – näin ASP-laina toimii

1.2.2018

Lue artikkeli

Seuraava artikkeli:

ASP-säästämisen ehdot ja ikäraja

ASP-säästämisen ehdot ja ikäraja

1.2.2018

Lue artikkeli

Jaa artikkeli:

Miten suuren lainan voisin tällä hetkellä ottaa?

Millaiseen asuntolainaan teillä olisi tällä hetkellä varaa? Hyödyntäkää asuntolainalaskuriamme:

Asuntolainalaskuri

 

Mikä on edullisin asuntolaina?

Millaisella korolla, ja millaisen summan voisitte juuri tällä hetkellä saada asuntolainaa?

Kilpailuta asuntolaina

 

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat