Etusivu » Asuntolaina » Halvin asuntolaina löytyy testin mukaan Hypolta

Halvin asuntolaina löytyy testin mukaan Hypolta

7.1.2019

Kategoriat:

ASUNTOLAINA

Halvimman asuntolainan löytäminen on joskus vaikeaa. Onneksi on olemassa hintavertailuja. Katso tästä, mistä saa juuri nyt halvimman asuntolainan.

Asuntolainojen hinnat

Taloustaidon viimeisimmässä asuntolainojen hintavertailussa selviää, että asuntolainojen hinnat ovat lievässä nousussa. Tältä näyttävät lehden pankeilta saamat lainatarjoukset, kun haussa oli 100 000 euron asuntoluotto 18 vuoden maksuajalla:

PankkiKorko 12/2018Korko 05/2018
Hypo0,84 %0,84 %
Aktia0,99 %1,04 %
Handelsbanken1,01 %1,02 %
Danske Bank1,02 %1,02 %
Suupohjan OP1,02 %1,09 %
Ålandsbanken1,06 %(n/a)
S-Pankki1,08 %1,08 %
Nordea1,10 %1,10 %
Helsingin OP1,10 %1,10 %

 

Taulukossa esitetty korko on todellinen vuosikorko, johon sisältyvät marginaali, viitekorko ja lainan muut lisäkulut. Kaikissa esimerkkitapauksissa käytettiin tosin 12 kk euriboria viitekorkona. Se on tällä hetkellä käytännössä nollassa, joten sillä ei ole vaikutusta hintaan.

Hae asuntolainaaHae asuntolainaa

Kilpailuta lainatarjoukset!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Miten asuntolainojen hinnat ovat kehittymässä?

Taulukon kolmanteen sarakkeeseen on vertailun vuoksi poimittu vastaavan asuntolainan vuosikorko Taloustaidon toukokuussa julkaisemasta asuntolainojen hintavertailusta. Tässä vertailussa hinnat ovat pysyneet hyvin samanlaisina tai jopa laskeneet. Kilpailu pankkien välillä on pysynyt loppuvuodesta vuonna 2018 tiukkana.

Asuntolainojen hinnat tulevat kuitenkin vähitellen hiipimään ylöspäin, nyt liikutaan jo nimittäin melko matalissa vuosikoroissa. Myös viitekorot lähtevät luultavasti viimeistään vuonna 2020 nousuun. Pidetään mielessä, että vielä vuonna 2010 euriborit liikkuivat viiden prosentin tuntumassa. Muutokset voivat siis olla asuntovelallisen näkökulmasta dramaattisia.

Näin löydät halvimman asuntolainan: 5 askelta

  • Tee realistinen arvio maksukyvystäsi ja punnitse sen pohjalta, kuinka suurta asuntolainaa pystyt ottamaan ja kuinka kalliin lainatarjouksen voit pahimmillaan hyväksyä. Älä ota enempää lainaa kuin tarvitset.
  • Pyydä vähintään kolmelta eri pankilta lainatarjous. Älä turvaudu ainoastaan omaan pankkiisi, sillä kilpailijat voivat olla innokkaita kalastelemaan uusia asiakkaita halvalla lainalla. Voit pyytää tarjouksen netin kautta, puhelimitse tai jopa marssimalla suoraan konttoriin – siinä määrin kuin konttorit nyt nykyään ovat auki. Huomaa, että asuntolainaneuvottelut on mahdollista hoitaa myös kokonaan virtuaalisesti.
  • Jos yhteydenotto pankkeihin tuntuu vaikealta, voit hyödyntää myös netin ilmaisia kilpailutuspalveluita, jotka nopeuttavat lainatarjousten pyytämistä pankeilta.
  • Pyydä lainatarjous selkeästi eriteltynä. Jos asuntolainaan sisältyy lisäominaisuuksia, kuten lainaturvavakuutus tai bonuspisteitä, jotka vaikuttavat muiden pankkituotteiden hintoihin, on tärkeää erotella nämä lisät asuntolainan varsinaisesta hinnasta. Myös avausmaksu ja kuukausittaiset lainanhoitokulut voivat vaihdella merkittävästi pankista toiseen. Et pysty vertailemaan lainojen hintoja realistisesti, jos tarjousta ei ole eritelty.
  • Tarvittaessa pyydä muutoksia lainatarjouksiin. Voit käyttää lainaneuvotteluissa pontimena toisen pankin esittämää tarjousta. Jos esimerkiksi OP tarjoaa sinulle ilmaista korkokattoa, voit yrittää pyytää vastaavaa etua Danske Bankilta.
Hae asuntolainaaHae asuntolainaa

Kilpailuta lainatarjoukset!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.


Edellinen artikkeli:

Remonttilainan hinta syksyllä 2018

Remonttilainan hinta syksyllä 2018

7.1.2019

Lue artikkeli

Seuraava artikkeli:

Luottokorttien palautusturvat

Luottokorttien palautusturvat

7.1.2019

Lue artikkeli

Jaa artikkeli:

Miten suuren lainan voisin tällä hetkellä ottaa?

Millaiseen asuntolainaan teillä olisi tällä hetkellä varaa? Hyödyntäkää asuntolainalaskuriamme:

Asuntolainalaskuri

 

Mikä on edullisin asuntolaina?

Millaisella korolla, ja millaisen summan voisitte juuri tällä hetkellä saada asuntolainaa?

Kilpailuta asuntolaina

 

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat