kirjoittanut

Koti on ihmisen paras paikka. Tämä on huomattu myös Suomen lukuisissa kotiaiheisissa lehdissä, joissa keskitytään kodin arkeen ja erilaisiin juhliin: sisustamiseen, ruuanlaittoon, viihtymiseen, puutarhaan, rakentamiseen, erilaisiin asumisratkaisuihin, perheen yhteisiin puuhiin ja rentoutumisvinkkeihin. Kodin lehdet ovat mukavaa ja kaikille sopivaa hyvän mielen luettavaa, joista ei faktatietoakaan puutu.

Vinkkejä rakentajille ja asunnon etsijöille

Kodin lehdissä kirjoitetaan myös rakentamiseen ja asumiseen liittyvistä aiheista, ja käsitellään esimerkiksi verotusta, asumisratkaisujen hintoja ja energiaratkaisuja. Jämerämpää koti- ja remonttitietoutta etsiville sopivat esimerkiksi seuraavat lehdet: Talo & koti, Kodinrakentaja ja Meidän talo.

http://alelehti.fi/lehdet/rakennuslehdet/

Sisustajan lehdet

Kodin lehdissä kerrotaan myös sisustamisen ja pienten pintaremonttien uusimmista ja parhaimmista nikseistä. Kodin kasvojenkohotukseen keskittyneitä lehtiä ovat ainakin Oma koti kullan kallis, Avotakka, Kotivinkki, Deko, Plaza Koti ja Glorian Koti. Kodin sisustaja saa lehdistä vinkkejä vanhojen huonekalujen kunnostamiseen ja olemassaolevien sisustusratkaisujen järkevöittämiseen aina valaistusratkaisuista erilaisiin istutuksiin.

http://alelehti.fi/lehdet/sisustuslehdet/

Kotikokin ja kädentaitajan avuksi

Keittiö on kodin sydän, ja kodin lehdet pursuavatkin kokkausvinkkejä arkeen ja juhlaan. Leipurin tai grillimaisterin kannattaa etsiä käsiinsä ainakin Kotiliesi, Koti ja Keittiö ja Kodin kuvalehti, joiden lukuisat reseptivinkit rikastuttavat jauhopeukalon bravuurilistaa.

Ihania askarteluvihjeitä vaikka joulukuusen koristeisiin, valmistujaisjuhlien somisteeksi tai synttäreiden riemuksi löytyy niin ikään Kodin kuvalehdestä. Käsitöistä innostuneen kannattaa samalla selata Kotiliesi, Kotivinkki, Ihana, Moda ja Suuri Käsityölehti. Lehdistä löytyy sekä ammattilaisten että lukijoiden käsityövinkkejä ja -ohjeita aina kännykkäpussista hääpukuun.

Kodin nikkaroijaa neuvoo Tee itse. Lehdessä neuvotaan kaikki aina terassin rakentamisesta naulakon nakutteluun.

Yleishyödylliset kodin lehdet

Kodin kuulumisista maalta, kaupungista ja taajamista kertoo Kodin Pellervo. Maaseudun elämään keskittyy myös Maa- ja kotitalousnaisten Koti-lehti. Myös Marttojen jäsenlehti Martat neuvoo järkevässä, taloudellisessa ja ympäristöystävällisessä taloudenpidossa.

Ulkomaiset kotilehdet

Kielitaitoisille kodinhengille ja -hengetärille on paljon lukemista myös englanniksi tai ruotsiksi.  Esimerkiksi ruotsalaiset Allt i Hemmet ja Hem Ljuva Hem ovat nykyaikaisia, lämpimiä kodin lehtiä. Elle Decoration jaCounrty Living -lehdet käsittelevät kotielämää englanniksi.

Kommentoi

Sähköpostiasi ei koskaan julkaista.