Etusivu » Kulutusluotot

KULUTUSLUOTOT

EDULLISIN VAKUUDETON KULUTUSLUOTTO JUURI NYT

Edullisin vakuudeton kulutusluotto juuri nyt on norjalaisen Komplett Bankin tarjoama laina. Voit saada luottoa jopa 5% – 10% korolla, mikä on yhtä edullista kuin pankkien tarjoamat kulutusluotot tai luottokortit.

Kulutusluotot eli käyttöluotot ovat lainoja, joita haetaan kulutustarkoitukseen. Tällöin esimerkiksi myös autolaina voidaan lukea kulutusluotoksi, kuten myös useimmissa tapauksissa pikavippi. Kulutusluottojen skaala on siis äärimmäisen laaja: muutamasta kympistä kymmeniintuhansiin euroihin. Yleensä kulutusluottojen maksuajat ovat lyhyitä, toisin kuin vaikkapa asunto- tai opintolainan.

Helppo tapa hakea lainaa on Lantti.fi kilpailutuspalvelu. Saat yhdellä hakemuksella monta tarjousta. Palvelu sopii erityisen hyvin lainojen yhdistämiseen.

KOMPLETT BANK

Joustoluottoa jopa 50 000 € ilman vakuuksia tai lyhennyspakkoa! Komplett Bankin Joustoluotto on aidosti joustava luotto, jota voit hakea ilman vakuuksia. Joustoluottomme eroaa markkinoilla tällä hetkellä tarjolla olevista jatkuvista luotoista siten, että siinä ei ole lyhennyspakkoa.

Täytä hakemus

MILLAINEN ON KULUTUSLUOTTO?

Kulutusluotot ovat yleensä 1000-10000  euron suuruisia, mutta kuten todettua, myös paljon pienemmät ja suuremmat lainat voidaan niin haluttaessa lukea kulutusluotoiksi. Yleensä kulutusluotoille ei tarvita takaajia, mutta isompien lainojen tapauksessa vakuudet ovat tarpeen. Esimerkiksi autolainoissa itse auto toimii yleensä lainan vakuutena. Vaikka useimmat kulutusluotot ovat vakuudettomia, kannattaa muistaa, että vakuudelliset lainat ovat lähes poikkeuksetta kuluttajalle edullisempia kuin vakuudettomat. Tämä on loogista: koron suuruus korreloi sijoittajan riskin kanssa ja vakuuden tarkoitus on nimenomaan pienentää riskiä.

Kulutusluottojen todelliset vuosikorot pyörivät 10 ja 40 prosentin välimaastossa, tosin pienet firmat, etenkin vippiyritykset, saattavat periä moninkertaisia korkoja. Kannattaa siis vertailla eri luotontarjoajia keskenään, ennen kuin lähettää lainahakemuksen eteenpäin. Kärsivällisyydellä voi säästää pitkän pennin etenkin isompien kulutusluottojen tapauksessa.

Mistä kulutusluottoa haetaan?

Useimmat kulutusluotot haetaan yhä nykyään pankeilta. Kuitenkin nouseva trendi ovat kulutusluottoihin erikoistuneet rahoitusalan yritykset. Näiltä tahoilta saa yleensä siedettävän hintaista lainaa, mutta harvoin kuitenkaan yhtä luotettavasti tai ainakaan yhtä edullisesti kuin pankeilta.

Toinen nouseva trendi ovat vertaislainat. Vertaislainasivustojen kautta haetaan yhä useammin kulutusluottoja. Vertaislainoissa voi olla useita yksityisiä antajia, jolloin sijoituksen riski jakaantuu sijoittajien kesken. Vertaislainojen hinnat määrittyvät dynaamisesti kysynnän ja tarjonnan lakien mukaisesti, joten teoriassa vertaislainat voisivat kilpailla hinnoissa pankkien kanssa. Näin ei kuitenkaan ainakaan vielä ole päässyt tapahtumaan.

 

ENTÄ KÄÄNTEINEN ASUNTOLAINA?

Oletko koskaan ajatellut, mitä teet sitten, kun asuntosi on kokonaan maksettu, mutta elämiseen jää silti liian vähän rahaa? Tilanne voi monen kohdalla tuntua kaukaiselta, mutta esimerkiksi eläkkeen alkaessa tulotaso tavallisesti tipahtaa sen verran, että velattomasta asunnosta huolimatta rahaa on käytössä vain niukalti. Moni turvautuu tässä vaiheessa kulutusluottoihin, mutta näille on olemassa edullisempikin vaihtoehto.

 

SINULLE, JOLLA ON VELATON ASUNTO

Käänteinen asuntolaina on lainatyyppi, joka on lanseerattu nimenomaan niitä varten, jotka ovat jo asuntonsa maksaneet, ja jotka haluaisivat käyttää kuukausittain enemmän rahaa esimerkiksi matkusteluun tai terveydenhoitoon. Yleensä asuntonsa maksaneilla on kohtuullisesti asuntoon ja esineistöön sijoitettua varallisuutta, mutta ei välttämättä niin paljon rahaa, joten käänteinen asuntolaina on hyvä ratkaisu. Se on sitä etenkin siksi, että lainan ottanut voi edelleen jatkaa asumista omassa tutussa asunnossaan eikä mitään muuttopaineita tule.

 

KÄÄNTEINEN ASUNTOLAINA ON LOPULTA YKSINKERTAINEN RATKAISU

Käänteinen asuntolaina on kohtuullisen uusi tulokas lainamarkkinoilla, ja siksi se ei ole läheskään kaikille tuttu ilmiö. Moni ei ole kuullut siitä lainkaan, ja monet jotka ovat kuulleet, ajattelevat sen olevan jotenkin vaikea ratkaisu rahaongelmaan. Sitä se ei kuitenkaan ole.

Käänteisessä asuntolainassa jo maksettu asunto pantataan pankille, joka sitten myöntää pantattua asuntoa vastaan lainaa. Tuon myönnetyn lainan suuruus on normaalisti enintään puolet asunnon arvosta, eli ihan kohtuullinen summa, jolla jo tekee matkan jos toisenkin tai hoidattaa itseään vaikka yksityisessä terveydenhuollossa. Pankki ei tietenkään seuraa sitä, mihin käänteiseen asuntolainaan päätynyt henkilö rahansa käyttää.

Kun laina on myönnetty, maksaa lainan ottaja lainasta kuukausittain korkoa. Koko myönnettyä lainasummaa ei ole pakko nostaa kerralla, vaan nostot voi jaotella pienempiin eriin. Nostoihin ja lainan perustamiseen liittyy kuitenkin pankkikohtaisia maksuja, joihin kannattaakin tutustua huolellisesti etukäteen, jotta välttyy yllätyksiltä. Myös koron suuruus vaihtelee pankeittain, mikä on yksi syy siihen, että myös käänteinen asuntolaina kannattaa ilman muuta kilpailuttaa ennen päätöksentekoa.

 

PERIKUNTA HOITAA LAINAN TAKAISINMAKSUN

Käänteisen asuntolainan ottaja ei itse lyhennä lainaa, vaan hoitaa ainoastaan siitä kertyneet kulut. Lainan hoitaminen jää perikunnalle, mikä saattaa kummastuttaa monia. Asiassa ei kuitenkaan ole mitään ihmeellistä.

Koska käänteistä asuntolainaa myönnetään puolet asunnon arvosta, saa perikunta toisen puolen myytyään asunnon käänteisen asuntolainan ottajan kuollessa. Näin perintökunnalle ei jää mitään velkaa kuitenkaan ja lainan ottanut on saanut asua omassa kodissaan niin kauan kuin on halunnutkin.

 

MISTÄ HAKEA KÄÄNTEISTÄ ASUNTOLAINAA?

Lainaa hakeaksesi sinun tulee olla yhteydessä omaan pankkineuvojaasi.

 

Lue myös:

ASUNTOLAINALASKURI

Laskurilla helpotat lainantarpeesi arviointia. Kokeile asuntolainalaskurin avulla, millaiseen lainaan teillä olisi tällä hetkellä varaa.

Asuntolainalaskuriin

KUN HAET ASUNTOLAINAA

Asuntolainan hakeminen ei ole aivan suoraviivainen prosessi, jos sen haluaa tehdä oikein. Mitä tulee muistaa, kun hakee asuntolainaa?

Ohjeet asuntolainan hakijalle

ENSIASUNNON OSTAJAN OPAS

Ensiasunnon ostajana pääset nauttimaan monista eduista. Lue tämä opas ja selvitä miten voit säästää!

Ohjeet ensiasunnon ostajalle

ASUNNON ETSIMINEN

Lue tästä, miten etsitään hyvä asunto ja miten tehdään parhaat asuntokaupat.

Tietopaketti asuntoa etsivälle