Etusivu » Asuntolaina » Mistä halpa remonttilaina?

Mistä halpa remonttilaina?

16.8.2018

Kategoriat:

ASUNTOLAINAMUUT

Päivitetty 15.8.2018

 

Remonttilainaa voi hakea paitsi pankeilta myös muilta rahoitusyhtiöiltä. Millaisia remonttilainoja on tarjolla ja mikä on tällä hetkellä halvin remonttilaina? Lue vertailumme.

Hae remonttilainaa!Hae remonttilainaa!

Kilpailuta lainatarjoukset!

Edullisin remonttilaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Mikä on remonttilaina?

Remonttilaina on laina, joka otetaan nimensä mukaisesti asunnon kunnostamista varten. Remonttilaina ei ole omanlaisensa lainatyyppi, vaan sitä voi hakea monenlaisena – vakuudellisena tai vakuudettomana, kulutusluottona tai asuntolainana.

Tässä artikkelissa kerromme, millä tapaa remontin rahoittaminen onnistuu mahdollisimman edullisesti ja miten tarjolla olevat verovähennykset saa pomittua talteen.

Halvin remonttilaina on sidottu asuntolainaan

Remonttilaina on järkevintä ottaa asuntolainana, etenkin jos kyseessä on isompi peruskorjaus. Tämä tarkoittaa joko että remonttia varten haetaan uutta asuntolainaa tai että remonttilaina sisällytetään alkuperäiseen asuntolainaan asuntoa ostettaessa.

Asuntolainaan sidotussa remonttilainassa on etunsa nähden kulutusluottona hankittuihin remonttilainoihin. Ensinnäkin asuntolaina on lähes aina kulutusluottoa halvempaa. Etenkin isojen korjausten kohdalla tämä ero korkotasossa merkitsee suurta säästöä.

 

Asuntolainan korkovähennys talteen remonttilainassa

Siinä määrin kuin remonttilainaa käytetään asunnon peruskorjaukseen eikä pelkkään pintaremonttiin, velallinen hyötyy asuntolainan korkovähennyksestä. Siis jos remonttilaina on nostettu asuntolainana, ei kulutusluottona.

Tästä syystä peruskorjaukset kannattaa aina rahoittaa asuntolainalla, ei kulutusluotolla.

Asuntolainan korkovähennys on vuonna 2016 suuruudeltaan 55 % ja vuonna 2017 enää 45 %. Korkovähennystä ajetaan asteittain alas. Prosenttiluvun mainitsema osuus remonttilainan korosta voidaan vähentää pääomatulon verotuksessa tai vaihtoehtoisesti alijäämähyvityksen avulla 30 % vähennettävästä korosta voidaan vähentää tuloverotuksessa.

Käytännössä siis peruskorjaukseen käytettävän remonttilainan korkokuluista voidaan vuonna 2016 vähentää tuloverotuksessa 16,5 prosentin verran.

 

Edullisin asuntolaina

Asuntolainana haettavan remonttilainan hinta vaihtelee huomattavasti asiakaskohtaisesti. Asuntolainojen yleisiä hintoja voidaan kuitenkin käyttää indikaattorina siitä, mistä pankista voidaan kulloinkin odottaa löytyvän edullisin remonttilaina.

Taloussanomien ja Suomen Rahatiedon viimeisimmässä asuntolainojen hintavertailussa viisi halvinta asuntolainapankkia ovat:

  1. Hypoteekkiyhdistys / todellinen vuosikorko 1,04 %.
  2. S-Pankki / 1,12 %.
  3. Aktia / 1,15 %.
  4. Suupohjan OP (Helsinki) / 1,26 %. Handelsbanken (Tampere) / 1,28 %.
  5. Ålandsbanken / 1,29 %.

Monet isot pankit, kuten Danske ja Nordea ovat hyytyneet pitkään jatkuneessa asuntoluottojen hintakilpailussa. Remonttilainaakaan ei siis välttämättä kannata hakea näiltä isoilta toimijoilta vaan kääntyä esimerkiksi Hypon ja S-Pankin puoleen.

Remonttilaina kannattaa kilpailuttaa niin kuin asuntolainat ja isot kulutusluotot ylipäätään. Tämä onnistuu lähettämällä tarjouspyyntöjä muutamalle pankille tai käyttämällä netissä toimivia ilmaisia asuntolainojen kilpailutuspalveluita.

Hae asuntolainaa!
Hae asuntolainaa!

Kilpailuta asuntolainasi!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Vakuudellinen kulutusluotto remonttilainana

Vakuudellinen kulutusluotto toimii remonttilainana siinä kuin asuntolainakin, jos kyseessä on pieni pintaremontti. Kulutusluoton hinta on toki asuntolainaa korkeampi, mutta vakuudellisissa lainoissa ei hinta nouse silti taivaisiin.

Seuraavat pankit myöntävät halvinta vakuudellista kulutusluottoa Taloustaito-lehden tuoreen lainavertailun mukaan. Vertailtavana oli 10 000 euron vakuudellinen laina kolmen vuoden maksuajalla.

 

1. Helsingin OP

Helsingin OP tarjoaa lainaa 5,50 % kokonaiskorolla. Laina on sidottu 12 kuukauden euriboriin, joka on tällä hetkellä miinusmerkkinen. Se tarkoittaa, että viitekorko ei vaikuta hintaan.

 

2. Danske Bank

Danske Bankin paras tarjous 10 000 euron vakuudelliselle kulutusluotolle oli elokuun lopussa 5,54 %. Myös Dansken viitekorko on 12 kk euribor.

 

3. Hypoteekkiyhdistys

Luotettavana rahoittajana tunnettu Hypoteekkiyhdistys on kunnostautunut tänä vuonna edullisilla lainoillaan. Hypon vakuudelliset kulutusluotot on sidottu lähtökohtaisesti aina asunto-omaisuuteen, eikä Hypo tarjoa muunlaisia kulutusluottoja. Taloustaidon vertailussa Hypon vakuudellinen kulutusluotto oli kokonaiskoroltaan 5,76 %.

Hae remonttilainaa!Hae remonttilainaa!

Kilpailuta lainatarjoukset!

Edullisin remonttilaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

 

Remonttilainaa voi hakea myös vakuudettomana kulutusluottona

Remonttilainaa kannattaa hakea vakuudettomana kulutusluottona vain, jos remonttilainan nostaminen asuntolainana ei onnistu eikä vakuuksien tarjoaminen onnistu (näin voi käydä, jos asunto on sidottu jo toisen luoton vakuudeksi). Vakuudettomien kulutusluottojen hinnat ovat kuitenkin huomattavasti vakuudellisia lainoja korkeampia niin pankista kuin pankin ulkopuoleltakin haettuna.

Seuraavat kolme verkossa toimivaa rahoitusyritystä voivat tarjota kohtuullisesti hinnoiteltua suurta vakuudetonta kulutusluottoa ja pystyvät kilpailemaan hinnassa jopa perinteisten pankkien kanssa.

 

1. Santander

Espanjalainen Santander myöntää jopa 50 000 euron suuruisia vakuudettomia kulutusluottoja. Halvimmillaan nimelliskorko on 3,71 % ja kalleimmillaan 12,71 %. Todellinen vuosikorko lainan avausmaksujen ja kuukausimaksuja kanssa on hieman korkeampi. Esimerkiksi vakuudeton 25 000 euron remonttilaina 7,71 % nimelliskorolla on todelliselta vuosikoroltaan 8,78 %.

Kaikkien lainojen kohdalla perustamismaksu on 149 euroa ja kuukausimaksu 8 euroa.

Huomaa, että yli 20 000 euron lainan hakeminen Santanderilta edellyttää vakaita tuloja sekä omistusasuntoa. Asuntoa ei tarvita lainan vakuudeksi, mutta se lisää lainayrityksen luottamusta asiakkaan taloustilannetta kohtaan.

Matalimmillaan todellinen vuosikorko on Santanderin 40000 – 50000 euron vakuudettomissa remonttilainoissa. Tällöin nimelliskorko on 3,71 % (marginaali + 3 kk euribor) ja todellinen vuosikorko 4,19 %. Laina-aikaa myönnetään 10 vuotta.

 

2. Bank Norwegian

Bank Norwegian myöntää myös jopa 50 000 euron vakuudettomia kulutusluottoja, joita voi hakea luotettavasti remonttilainaksi. Hinnat ovat kilpailukykyiset, mutta keskimäärin hieman Santanderia korkeammat.

Bank Norwegianin isojen hintojen nimelliskorko on matalimmillaan 4,99 % ja pienissä luotoissa korkeimmillaan jopa 22,49 %. Tarkka hinta riippuu Norwegianin tekemästä asiakaskohtaisesta luottokelpoisuuskartoituksesta.

Todellinen lainan hinta koostuu nimelliskorosta, perustamismaksusta ja kuukausittaisista tilinhoitomaksuista. Esimerkiksi 10 000 euron vakuudeton laina viiden vuoden maksuajalla voisi olla nimelliskoroltaan 8,88 % ja todelliselta vuosikoroltaan 10,82 %. Avausmaksun suuruus on 95 euroa ja kuukausimaksu viisi euroa.

 

3. Zmarta

Zmarta on netissä toimiva vakuudettomia kulutusluottoja kilpailuttava palvelu. Sen kautta on mahdollista hakea jopa 50 000 euron remonttilainaa. Palvelu toimii seuraavasti:

  1. Hakija lähettää lainahakemuksen Zmartan verkkosivujen kautta.
  2. Zmarta kilpailuttaa hakemuksen.
  3. Hakija näkee asiakaspaneelista parhaat hänelle räätälöidyt lainatarjoukset.
  4. Hakija voi päättää, kelpuuttaako hän jonkin tarjouksista vai hylkääkö hän kaikki.
  5. Palvelun käyttäminen ei sido hakijaa hyväksymään lainatarjouksia eikä maksa hakijalle mitään.

Huomaa, että Zmarta-palvelussa on paljon pankkien ulkopuolisia luotonantajia, joiden remonttilainat voivat olla kalliimpia kuin kivijalkapankkien lainat. Kuitenkin haettaessa vakuudetonta remonttilainaa Zmarta on varsin hyvä apuväline.

Hae remonttilainaa!Hae remonttilainaa!

Kilpailuta lainatarjoukset!

Edullisin remonttilaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.


Edellinen artikkeli:

Kulutusluotto netistä ilman vakuuksia

Kulutusluotto netistä ilman vakuuksia

16.8.2018

Lue artikkeli

Seuraava artikkeli:

Remonttilainan hinta syksyllä 2018

Remonttilainan hinta syksyllä 2018

16.8.2018

Lue artikkeli

Jaa artikkeli:

Miten suuren lainan voisin tällä hetkellä ottaa?

Millaiseen asuntolainaan teillä olisi tällä hetkellä varaa? Hyödyntäkää asuntolainalaskuriamme:

Asuntolainalaskuri

 

Mikä on edullisin asuntolaina?

Millaisella korolla, ja millaisen summan voisitte juuri tällä hetkellä saada asuntolainaa?

Kilpailuta asuntolaina

 

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat