Etusivu » Nordea asuntolaina

NORDEA ASUNTOLAINA

Olipa mielessä sitten uuden kodin rakentaminen tai ostaminen tai sitten vanhan korjaaminen, tarjoaa Nordea pankki oivallisen asuntolainavaihtoehdon. Koska asuntolaina otetaan vuosiksi eteenpäin, ei ole yhdentekevää, millainen otettu laina on. Siksi lainaan kannattaa tutustua hyvin etukäteen ennen lainapäätöksen tekemistä.

KILPAILUTA ASUNTOLAINASI!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Täytä hakemus

ASUNTOLAINAN HAKEMINEN NORDEA PANKISTA

Asuntolainan hakeminen on helppoa ja nopeaa eikä se vaadi välttämättä lainkaan henkilökohtaista vierailua pankissa. Verkkohakemuksen täyttäminen on vaivaton vaihtoehto sille, jolla jo on olemassa Nordean verkkopankkitunnukset. Jos tunnuksia ei kuitenkaan ole, on vierailu pankissa välttämätön. Toki pankissa voivat vierailla myös ne, joilla tunnukset jo on, sillä asiakaspalvelu Nordea pankissa auttaa mielellään lainaan liittyvissä pohdinnoissa.

Lainan hakemista seuraavat lainaneuvottelut, joissa sovitaan lainasummasta ja lainan kuluista. Myös neuvottelut on mahdollista hoitaa sähköisesti, mutta nykyään neuvottelujärjestelmissä on vielä lapsenvaivoja. Kannattaa siis ehkä suosiolla marssia sinne konttoriin.

Myönnettävään lainaan vaikuttavat hakijan tulot, eli lainanhoitokyky, sekä maksuhäiriöttömyys. Myös muu varallisuus vaikuttaa, sillä lainaa voi saada vain noin 75 % asunnon kauppahinnasta. Toisaalta maksullisella OmaTakaus-palvelulla on mahdollista korottaa lainasummaa.

Jos olet uusi asiakas, voit hakea lainaa täältä. Jos olet vanha asiakas, lainan hakeminen onnistuu nettipankista.

 

NORDEAN ASUNTOLAINAN KORKO JA MUUT KULUT

Asuntolainan korkoihin vaikuttaa maailmalla vallitseva yleinen korkotaso. Korko muodostuu viitekorosta ja sen päälle laskettavasta marginaalista. Se, kuinka lainaa lyhentää ja kuinka pitkällä ajalla, vaikuttaa koroista syntyviin kustannuksiin. Pääsääntöisesti voidaan sanoa, että mitä pidempi laina-aika, sen enemmän rahaa kuluu korkoihin.

Nordea pankin internet-sivuilta osoitteesta www.nordea.fi löytyvä lainalaskuri auttaa hahmottamaan eri lainanlyhennysvaihtoehtojen vaikutusta kustannuksiin. Sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Korkojen lisäksi lainasta aiheutuu myös muita kuluja. Esimerkiksi järjestelypalkkio on 0,4 %, mutta vähintään 300 euron suuruinen. Lainan osanosto puolestaan maksaa 30 euroa ja esimerkiksi maksuohjelman muutos on 200 euron hintainen. Yleisesti ottaen hinnat ovat noususuunnassa. Ajantasaiset kustannustiedot löytyvät Nordea pankin Internet sivuilta.

 

TURVAA LAINANMAKSULLE

Jotta lainan takaisinmaksaminen onnistuisi mahdollisimman hyvin maksusuunnitelman mukaan, on olemassa asioita, joihin kannattaa etukäteen varautua. Esimerkiksi yleiseen korkotason nousuun voi varautua ottamalla asuntolainalleen korkokaton tai kiinteän muuttumattoman koron. Yleensä nämä välineet eivät kuitenkaan ole asiakkaalle kannattavia vaan pankki jää ”uhkapelissä” aina voitolle.

Nordea Lainaturva Plus puolestaan on lainatuote, joka turvaa takaisinmaksua silloin, kun asiakkaan lainanhoitokyky on alentunut työttömyydestä tai sairaudesta johtuen. Siitäkin on tarjolla runsaasti lisätietoa internetissä.