Etusivu » Asuntolaina » Pankit kilpailevat asiakkaista – marginaalit laskevat

Pankit kilpailevat asiakkaista – marginaalit laskevat

15.6.2015

Kategoriat:

ASUNTOLAINAKOROT & MARGINAALIT

Hitaasti mutta tasaisesti raksuttavat asuntomarkkinat houkuttelevat pankkeja koventamaan panoksia kilpailussaan asunnonhankkijoiden euroista. Marginaalit painuvat yhä alemmas. Asuntolainan kilpailuttamalla voi saada aikaan yllättävän hyviä tuloksia. Lue lisää.

Hae asuntolainaa!
Hae asuntolainaa!

Kilpailuta asuntolainasi!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Pankkien erot ovat yhä selvemmät – kilpailuttaja palkitaan

Asuntolainan kilpailuttaminen on ollut harvoin yhtä hyödyllistä kuin nyt. Marginaalierot pankkien välillä ovat tällä hetkellä varsin huomattavat, sillä yhä hieman hiljaisilla asuntomarkkinoilla pankkien pitää kilpailla asiakkaista. Tästä syystä kilpailuttaja palkitaan.

Edusta hyötyvät kuitenkin ensisijaisesti vahvan maksukyvyn omaavat lainanhakijat. Erot edullisimpien ja kalleimpien asuntolainojen välillä ovat kasvussa. Vähävaraisille tarjotaan huomattavasti muita korkeampaa marginaalia.

Turun Sanomien mukaan halvimmillaan asuntolainan marginaali on nyt yhden prosenttiyksikön luokkaa. Kun tähän lisätään tyypillisin viitekorko 12 kk euribor, vuosikoroksi tulee erittäin maltillinen 1,16 prosenttia. Kalleimmissa asuntolainoissa marginaali on jopa 2,0 prosenttia. Hintaero halvimman ja kalleimman välillä on jopa 10 000 euroa, kun lainan suuruus on 100 000 euroa, maksuaika on 15 vuotta ja oletetaan, että korkotaso pysyy samana.

Euribor on tällä hetkellä erittäin matalalla, lähellä nollaa, mutta pankkien omat primekorot eivät ole vieläkään laskeneet yhtä selvästi. Siksi viitekoron valinnalla voi kasvattaa eroa halvimman ja kalleimman pankin välillä entisestään. OP:n prime on tällä hetkellä primekoroista halvin, 0,60 %. Kallein on puolestaan Handelsbankenin prime, 1,15 %.

Milloin marginaalit lähtevät nousuun?

Pankkien yleinen käsitys marginaalien tulevaisuudesta on, että kovin nopeita muutoksia ei ole luvassa. Nordean asiantuntija kommentoi Turun Sanomille, että ainakaan ei ole enää luvassa merkittävää marginaalien laskua, pohjakosketus on melkein jo tapahtunut. Sen sijaan Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja veikkaa, että tämän vuoden puitteissa marginaaleilla on vielä varaa laskea hieman, jos markkinat tätä vaativat. Handelsbankenin edustajan mielestä asuntolainojen vähäinen kysyntä takaa marginaalien pysymisen matalalla tasolla myös lähitulevaisuudessa.

Hae asuntolainaa!
Hae asuntolainaa!

Kilpailuta asuntolainasi!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Asuntolainan kilpailuttaminen: 3 kätevää vinkkiä

Nyt, kun asuntolainojen hinnoissa on todella suuria eroja, kilpailuttaminen on aina vain tärkeämpää. Tämän useimmat asuntoa hankkivat tietävät. Pankkien käsityksen mukaan kuluttajat ovat yhä tietoisempia kilpailuttamisen tärkeydestä ja osaavat suhtautua hintatarjouksiin asianmukaisella kriittisyydellä.

Kilpailuttamisen perusteet ovat siis useimmilla suomalaisilla hanskassa. Seuraavat kolme vinkkiä vievät kuitenkin kilpailuttamisen astetta edistyneemmälle tasolle. Kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin asuntolainaa etsiessäsi.

  1. Vaadi pankin edustajaa riisumaan lainatarjouksesta kaikki ylimääräiset ominaisuudet, kuten lainakaton, määräaikaisen kiinteän koron, takaisinmaksuturvan tai keskittämisbonukset. Haluat pystyä tarkastelemaan kaikkia lainan hinnan osa-alueita toisistaan erillään. Vain näin pystyt oikeasti ymmärtämään lainasi hinnan. Vaikkapa korkokaton poistaminen asuntolainan kokonaisuudesta voi myös säästää pitkän pennin.
  2. Toisinaan pienten paikkakuntien pankkikonttorit voivat tarjota edullista asuntolainaa, sillä pienissä kunnissa asiakkaista on aina pulaa. Voi siksi olla järkevää lisätä asuntolainan kilpailutuskierrokseen ainakin yksi pieni konttori isojen kaupunkien ulkopuolelta. Ainakaan tämän kokeilemisesta ei ole kovin suuri vaiva.
  3. Muista, että voit kilpailuttaa myös jo olemassa olevan asuntolainan. Asuntolainan siirtäminen vanhasta pankista uuteen halvempaan on täysin luvallista eikä edes mitenkään monimutkaista. Uusi pankkisi hoitaa suurimman osan paperityöstä.

Lue lisää:
Pankit kilpailevat asuntolaina-asiakkaista (Turun Sanomat)


Edellinen artikkeli:

Tulojen nousu voi pian johtaa asunnon menettämiseen

Tulojen nousu voi pian johtaa asunnon menettämiseen

15.6.2015

Lue artikkeli

Seuraava artikkeli:

Hintavertailut harhauttavat asuntolainan hakijaa

Hintavertailut harhauttavat asuntolainan hakijaa

15.6.2015

Lue artikkeli

Jaa artikkeli:

Miten suuren lainan voisin tällä hetkellä ottaa?

Millaiseen asuntolainaan teillä olisi tällä hetkellä varaa? Hyödyntäkää asuntolainalaskuriamme:

Asuntolainalaskuri

 

Mikä on edullisin asuntolaina?

Millaisella korolla, ja millaisen summan voisitte juuri tällä hetkellä saada asuntolainaa?

Kilpailuta asuntolaina

 

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat