Etusivu » Asuminen & Kulutus » Pikalainat kulutusluottoja pienempi ongelma

Pikalainat kulutusluottoja pienempi ongelma

28.1.2012

Kategoriat:

ASUMINEN & KULUTUS

Suomen Pienlainayhdistys selvitti joulukuussa pankkien intoa tarjota asiakkailleen pientä lainaa nopeasti. Lopputulos oli selvä: pankeista ei pikavippiä heru. Pankkien kannalta pikalainat ovat ilmeisesti huonoa liiketoimintaa sillä kulutusluotoissa tilinhoitokustannukset ja muut kulut ovat huomattavasti pikavippejä suuremmat vaikkakin todellinen vuosikorko on alhaisempi.

Kulutusluottojen innokas markkinointi myös puree. Suomalaisilla on tällä hetkellä kulutusluottoja on 13 miljardia euroa. Pikavippejä on vastaavasti ainoastaan 90 miljoonaa euroa. Kulutusluottoja on siis otettu 143 kertaa enemmän kuin pikavippejä.

Huolimatta absoluuttisesti 143-kertaa suuremmasta määrästä ja huomattavasti isommista kustannuksista lainanottajalle, kuluttajaviranomaiset kokevat ongelmaksi lähinnä pikavipit. Kuluttaja-asiamies on ottanut useasti yhteen pikavippifirmojen kanssa ja vaatinut alalle täyskieltoa. Noin 10% Suomalaisten maksuhäiriöistä johtuvat yksinomaan pikavipeistä ja noin 70% johtuvat pankkien kulutusluotoista.

Yhdeltäkään pankilta ei herunut 200€ äkilliseen tarpeeseen. Luoton myöntäminen olisi kestämnyt 2-4 viikkoa ja lainan myöntäminen olisi maksanut 150€ euroa. Vertailun vuoksi 200€ pikavipin kustannukset ovat noin 50€.

Suomen Pienlainayhdistys uskoo, ettei pienlainoille ole olemassa korvaavaa rahoitusmuotoa. Taloustutkimuksen selvitys vahvistaa tämän.

– Siksi pienlainatoiminnan kieltäminen johtaisi kuluttajien kannalta kohtuuttomaan tilanteeseen, Pienlainayhdistys perustelee.


Edellinen artikkeli:

Kuinka velkakriisi vaikuttaa asuntolainoihin?

Kuinka velkakriisi vaikuttaa asuntolainoihin?

28.1.2012

Lue artikkeli

Seuraava artikkeli:

Näin kilpailutat asuntolainan henkilökohtaisen marginaalin

Näin kilpailutat asuntolainan henkilökohtaisen marginaalin

28.1.2012

Lue artikkeli

Jaa artikkeli:

Miten suuren lainan voisin tällä hetkellä ottaa?

Millaiseen asuntolainaan teillä olisi tällä hetkellä varaa? Hyödyntäkää asuntolainalaskuriamme:

Asuntolainalaskuri

 

Mikä on edullisin asuntolaina?

Millaisella korolla, ja millaisen summan voisitte juuri tällä hetkellä saada asuntolainaa?

Kilpailuta asuntolaina

 

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat