Etusivu » Asuminen & Kulutus » Säästövinkkejä perheen raha-asioihin

Säästövinkkejä perheen raha-asioihin

27.3.2012

Kategoriat:

ASUMINEN & KULUTUSASUNTOLAINA

Asumis- ja elämiskustannukset syövät yhä enemmän perheiden tuloista. Veronkorotukset, hintojen yleinen nousu sekä palkkojen inflaatio syövät palkansaajan ostovoimaa. Raha-asioissa kannattaakin olla tarkkana. Näillä pienillä vinkeillä voit säästää vuositasolla mukavia summia ja käyttää ne esimerkiksi lomamatkaan!

Säästä asuntolainassa

Oletko aikeissa ostaa asunnon? Mieti oma ja perheesi asunnontarve tarkkaan. Älä osta liian isoa asuntoa, sillä se kostautuu. Mieti, mitkä ovat välttämättömät tavarat jotka pitää ottaa mukaan uuteen asuntoon. Älä osta neliöitä säilöäksesi vuosien varrella kerääntynyttä tavaraa. Luovu turhista huonekaluista, keittiökoneista sekä myy puolet vaatteista pois. Suuri asunto kasvattaa myös lämmityskustannuksia sekä sähkölaskua ja nostaa kotivakuutuksen hintaa.

Oletko ottanut liian suuren asuntolainan?

Vaikka asuntolaina on elämäsi suurin kauppa, ei asuntolainaa tarvitse maksaa koko laina-ajan. Myy ylisuuri asunto ja muuta pienempään. Koko asunnonvaihdosrulianssi on mahdollista hoitaa muutamassa kuukaudessa. Säästöt ovat huomattavat!

Omaa asuntolainaa voi myös hienosäätää. Kasvata omalle tilille puskuria korkomuutoksien varalle ja vaihda asuntolainasi viitekorko yhden, kahden tai kolmen kuukauden euriboriin. Koko 2000-luvun ajan lyhyt viitekorko on tullut lähes poikkeuksetta pitkää vuoden viitekorkoa edullisemmaksi. Lyhyellä viitekorolla voit tehdä useamman sadan euron vuosisäästöt.

Luovu turhista vakuutuksista

Luovu turhista vakuutuksista. Vakuutusyhtiöillä on tapana sitoa asiakkaansa vakuutuspaketteihin, jotka sisältävät niin koti-, auto- kuin matkavakuutuksenkin. Monella on kuitenkin tietämättään useampi matkavakuutus, sillä ammattiyhdistyksen jäsenyyteen tai luottokorttiin usein sisältyy matkavakuutus. Nämä vakuutukset eivät tosin ole kovin kattavia, mutta vähän matkustavalle varmasti riittäviä. Kilpailuta vakuutusyhtiöt ja selvitä, tulisiko yksittäinen kotivakuutus paketteja halvemmaksi. Viilaa myös kotivakuutuksien osuuksia. Erityisesti elektroniikasta ja kodinkoneista maksettavat korvaukset pienenevät nopeasti laitteen vanhentuessa, joten kotivakuutus on monilta osin turha. Luovu myös henkivakuutuksesta(vakuutus josta et itse pääse nauttimaan) äläkä missään tapauksessa ota vapaaehtoista eläkevakuutusta.

Vältä vuosijäsenyyksiä, osamaksuja sekä kytkykauppoja

Vältä sitouttamasta itseäsi taloudellisesti. Suosi kuntosaleja, jotka myyvät kuukausikortteja ja joissa irtisanomisaika on lyhyt. Älä ota kuntosalikorttia vuodeksi suoraveloituksella. Luovu kirjakerhojen jäsenyyksistä sillä samat kirjat löydät kirpputorilta muutamalla eurolla.

Vältä erityisesti matkapuhelinliittymien kytkykauppoja. Tekniikka kehittyy nopeasti ja laitteiden arvo laskee. Kahden vuoden kytkykauppa alkaa harmittamaan nopeasti, sillä tämän hetken nopein on muutaman kuukauden kuluttua korkeintaan keskivertoa. Kytkykauppa on lähinnä laiskoille, sillä samat puhelimet ja vastaavat mokkulat saa esimerkiksi Verkkokauppa.comista huomattavasti halvemmalla. Röyhkeintä kytkykauppa on 3G-mokkuloissa, jotka maksavat operaattoreilla jopa yli 100 euroa, kun täysin vastaavan mokkulan saa muualta parilla kympillä.

Älä ota pikavippejä tai kulutusluottoja

Käytä rahaa korkeintaan sen verran kuin tienaat. Älä elä kalliissa kulississa lainarahalla. Mikäli on pakko lainata, ota pankista lainaa. Ihmisten sortuminen pikavippeihin jaksaa ihmetyttää, sillä verkkopankin kautta saa moninverroin edullisempi kulutusluottoja sekä joustoluottoja ja rahat ovat tilillä muutamassa tunnissa. Luottokorttien luotto-ominaisuuden käyttö tulee myös aina pikavippejä edullisemmaksi. Hyödynnä siis jo olemassa olevia asiakkuuksia pankkisi tai luottokorttiyrityksen kanssa.


Edellinen artikkeli:

Asuntomarkkinat vuonna 2012

Asuntomarkkinat vuonna 2012

27.3.2012

Lue artikkeli

Seuraava artikkeli:

Taloyhtiöiden piilokustannukset

Taloyhtiöiden piilokustannukset

27.3.2012

Lue artikkeli

Jaa artikkeli:

Miten suuren lainan voisin tällä hetkellä ottaa?

Millaiseen asuntolainaan teillä olisi tällä hetkellä varaa? Hyödyntäkää asuntolainalaskuriamme:

Asuntolainalaskuri

 

Mikä on edullisin asuntolaina?

Millaisella korolla, ja millaisen summan voisitte juuri tällä hetkellä saada asuntolainaa?

Kilpailuta asuntolaina

 

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat