Etusivu » Asuminen & Kulutus » Täältä saat halvimman asuntolainan keväällä 2015

Täältä saat halvimman asuntolainan keväällä 2015

19.4.2015

Kategoriat:

ASUMINEN & KULUTUSASUNTOLAINA

Halvin asuntolaina Nordealta

Suomen Rahatieto on jälleen vertaillut asuntolainat Helsingissä ja Tampereella. Taloussanomat laittoi tapansa mukaan selvityksen perusteella pankit järjestykseen. Tutustuimme listauksiin. Mistä kannattaa nykyään hakea asuntolainaa? Lue vastaukset tästä.

Tältä pankilta halvin asuntolaina pääkaupunkiseudulla, top 10

Rahatieto vertaili eri pankkien asuntolainatarjouksia. Vertailtavan lainan suuruus oli 85 000 euroa ja laina-aika 15 vuotta.

Seuraavassa on listattu kaikki vertailuun osallistuneet pankit halvimmasta kalleimpaan. Hinta on laskettu todellisen koron mukaisesti eli siihen sisältyy paitsi marginaali ja viitekorko myös kaikki avaus-, laskutus- ja lainanhoitomaksut.

 1. Nordea 1,48 %
 2. S-Pankki 1,52 %
 3. Handelsbanken 1,54 %
 4. Helsingin OP 1,55 %
 5. Danske Bank 1,61 %
 6. Hypo 1,63 %
 7. Ålandsbanken 1,67 %
 8. Suupohjan OP 1,72 %
 9. Aktia Pankki 1,73 %
 10. Nooa Säästöpankki 1,82 %

Selvästi halvinta asuntolainaa tarjoaa tällä hetkellä Nordea, jonka korkotasoa painaa alas muun muassa poikkeuksellinen kolmen kuukauden euribor. Muut pankit tarjoavat esimerkkilaskelmansa 12 kuukauden euriborilla. Kakkosena ja kolmosena vertailussa ovat S-Pankki ja Handelsbanken.

Handelsbanken on hyvä esimerkki pankista, joka tarjoaa erittäin matalaa marginaalia, mutta nostaa lainan hintaa salakavalasti piilotetuilla lisäkuluilla. Eli vaikka Handelsbankenin ja S-Pankin asuntolainojen korkomarginaalit ovat täsmälleen samat, S-Pankin tarjoama todellinen korko on huomattavasti matalampi.

Kaikkein kalleinta asuntolainaa pääkaupunkiseudulla tarjoaa tällä hetkellä Nooa Säästöpankki.

Halvin asuntolaina Tampereella ja Pirkanmaalla, top 10

Kuten pääkaupunkiseudulla myös Tampereella vertailtavan lainan suuruus on 85 000 euroa ja laina-aika 15 vuotta. Lainan hinta on laskettu tuttuun tapaan todellisen koron mukaisesti eli siihen sisältyvät kaikki lainan kulut.

 1. Nordea 1,48 %
 2. S-Pankki 1,52 %
 3. Danske Bank 1,61 %
 4. Handelsbanken 1,62 %
 5. Hypo 1,63 %
 6. Ålandsbanken 1,67 %
 7. Tampereen Seudun OP 1,73 %
 8. Aktia Pankki 1,73 %
 9. Oma Säästöpankki 1,79 %
 10. Sinetti SP 1,83 %
 11. Aito Säästöpankki 1,88 %
 12. Kurikan OP 2,00 %

Tampereella lainan kilpailuttaminen on vielä tärkeämpää kuin Helsingissä, sillä kallein pankkien tarjoama laina on huomattavasti hintavampaa kuin pääkaupunkiseudulla.

Kuten pääkaupunkiseudulla myös Tampereella edullisinta asuntolainaa myöntää Nordea lyhyine euribor-viitekorkoineen. Toisena on S-Pankki. Huomaa, että vaikka S-Pankin marginaali on Tampereella matalin kaikista, pankin perimät lisämaksut nostavat sen todellista korkoa. Kolmanneksi halvinta lainaa Pirkanmaalla tarjoaa Danske Bank. Handelsbanken ja Hypo ovat käytännössä samanhintaisia kuin Danske.

Mihin suuntaan asuntolainojen korot ovat matkalla?

Asuntolainojen keskimääräinen marginaali pääkaupunkiseudulla on 1,20–1,49 prosenttia ja Pirkanmaalla hieman laveampi 1,20–1,60 prosenttia. Yleinen suunta marginaaleissa on ollut lievästi laskeva. Koska marginaali on yksi merkittävimmistä muuttujista, joilla asuntolainan hintaa voi kilpailuttamalla tiputaa, siihen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Muista kuitenkin, että marginaalin lisäksi lainan hintaa määrittelevät lisäkulut, kuten laskutuslisät. Nämä voivat muodostua pitkällä tähtäimellä paljon tärkeämmäksi osaksi lainan kuluja kuin varsinainen korko.

Samaan hengenvetoon on vielä todettava, että lyhyiden viitekorkojen aikakausi alkaa olla toden teolla ohi – ainakin nykyisessä markkinatilanteessa. Halpaa kolmen kuukauden euriboria tarjoaa tällä hetkellä enää Nordea ja heilläkin pitkät korot ovat suositumpia. Nordea ei kuitenkaan suunnittele lopettavansa lyhyiden korkojen tarjoamista asiakkailleen. Syytä lyhyiden korkojen katoamiselle ei tarvitse hakea kaukaa. Tällä hetkellä vuoden euribor on 0,19 % ja kolmen kuukauden euribor aivan olematon 0,01 %.

Viitekorot tuskin ampaisevat nousuun vielä muutamaan vuoteen.


Edellinen artikkeli:

Asuntomarkkinat pidättävät henkeään vaalien alla

Asuntomarkkinat pidättävät henkeään vaalien alla

19.4.2015

Lue artikkeli

Seuraava artikkeli:

Negatiivinen viitekorko – näin se vaikuttaa sinun asuntolainaasi

Negatiivinen viitekorko – näin se vaikuttaa sinun asuntolainaasi

19.4.2015

Lue artikkeli

Jaa artikkeli:

Miten suuren lainan voisin tällä hetkellä ottaa?

Millaiseen asuntolainaan teillä olisi tällä hetkellä varaa? Hyödyntäkää asuntolainalaskuriamme:

Asuntolainalaskuri

 

Mikä on edullisin asuntolaina?

Millaisella korolla, ja millaisen summan voisitte juuri tällä hetkellä saada asuntolainaa?

Kilpailuta asuntolaina

 

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat