Etusivu » Korot & Marginaalit » Vaihda pankkia, säästä rahat rantalomaan

Vaihda pankkia, säästä rahat rantalomaan

13.10.2015

Kategoriat:

KOROT & MARGINAALIT

Pankkien palvelumaksut kohoavat vauhdilla – osapuilleen samassa tahdissa kuin asuntolainojen korot putoavat. Tämä kauhun tasapaino uhkaa laina-asiakkaan kukkaroa. Lue tästä, kuinka paljon voit säästää pankkipalvelusi kilpailuttamalla ja miten se parhaiten tapahtuu.

Hae asuntolainaa!
Hae asuntolainaa!

Kilpailuta asuntolainasi!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Pankkiasiakkuus on yhä kalliimpaa

Vajaa vuosi sitten alkoi lainamarginaalien lasku. Samaan aikaan viitekorot ovat entisestään pudonneet. Lainat ovat muuttuneet pankeille yhä kannattamattomammaksi liiketoiminnaksi. Ratkaisu on löytynyt palvelumaksujen korottamisesta. Hintojen nousut ovat olleet paikoin suunnattomia.

Asiakaskohtaiset erot ovat kasvaneet merkittävästi viime kuukausina. Asuntovelalliselle sinkulle lainamarginaaleilla on vähemmän merkitystä pankin kokonaispaketin hinnan suhteen kuin varakkaammille perheille, joilla on säästöjä.

Halvimmat ja kalleimmat pankit kokonaisasiakkuuden kannalta

Kokonaisasiakkuuden kannalta edullisin pankki suurimmalle osalle asiakkaista on S-Pankki. Kallein taas on keskimääräisesti Handelsbanken. Monissa tapauksissa suurin ero syntyy luottokortin kuluista. S-Pankki on tunnettu edullisesta Visa-kortistaan. Esimerkkihenkilön tapauksessa siitä koitui 99 euron vuosikulut, kun taas Handelsbankenilla vastaava hinta oli 213 euroa.

Suurimman hyödyn pankin vaihtamisesta voi saada varakas pariskunta, jolla on runsaasti säästöjä. Heille ero halvimman (Nordea) ja kalleimman (Handelsbanken) pankin välillä oli reippaasti yli 1000 euroa. Oikean pankin valitsemalla kyseinen pariskunta voisi siis käydä joka vuosi yhdellä ylimääräisellä etelänlomalla.

Vertailussa oli yksi asiakastyyppi, jonka kokonaisasiakkuus pankissa on keskimäärin halventunut viime keväästä. 30-vuotias sinkku, jolla on 85 000 euron asuntolaina ja 100 euron kuukausisäästöt pääsee keskimäärin 60 euroa halvemmalla vuotta kohden kuin aiemmin. Hänelle halvin pankki on Helsingin OP ja kallein Ålandsbanken.

Lainamarkkinat ovat hieman piristyneet, halvinta lainaa S-Pankista

Asuntokauppa ei ole enää samanlaisissa pohjalukemissa kuin jonkin aikaa sitten, mutta kunnollisesta elpymisestä ei voida vielä puhua. Siksi marginaalit putoavat entisestään. EKP:n elvytystoimien ansiosta myös euribor-viitekorot laskevat edelleen aina vain uusiin pohjalukemiin. Loppua ei ole näköpiirissä.

Taloussanomien uuden lainahintojen vertailun mukaan syyskuun aikana kolme pankkia on keventänyt marginaaleja entisestään. Nämä ovat Nooa Säästöpankki, Suupohjan Osuuspankki ja Aito Säästöpankki. Tämä ei tosin ollut kovin yllättävää, sillä esimerkiksi Nooa Säästöpankki tarjoaa markkinoiden kalleinta marginaalia. Joskus senkin on taivuttava hintakilpailuun.

Sen sijaan halvinta asuntoluottoa kauppaava S-Pankki tarjosi aiempaa korkeampaa marginaalia. Pankki kuitenkin korjasi tarjoustaan jälkikäteen vedoten näppäilyvirheeseen. Siispä S-Pankki on yhä halvin asuntoluotottaja.

Lue lisää aiheesta:
Oikein valitulla pankilla voi säästää satoja euroja (Taloussanomat)
Asuntolainaa yhä vain halvemmalla, eikä loppua näy (Taloussanomat)


Edellinen artikkeli:

Neuvoja halvan asuntolainan löytämiseksi juuri nyt

Neuvoja halvan asuntolainan löytämiseksi juuri nyt

13.10.2015

Lue artikkeli

Seuraava artikkeli:

Suuria asuntolainoja yhä vähemmän

Suuria asuntolainoja yhä vähemmän

13.10.2015

Lue artikkeli

Jaa artikkeli:

Miten suuren lainan voisin tällä hetkellä ottaa?

Millaiseen asuntolainaan teillä olisi tällä hetkellä varaa? Hyödyntäkää asuntolainalaskuriamme:

Asuntolainalaskuri

 

Mikä on edullisin asuntolaina?

Millaisella korolla, ja millaisen summan voisitte juuri tällä hetkellä saada asuntolainaa?

Kilpailuta asuntolaina

 

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat