Etusivu » Asuntomarkkinat » Laita asunto vuokralle!

Laita asunto vuokralle!

25.2.2011

Kategoriat:

ASUNTOMARKKINATVUOKRA-ASUMINEN

Nyt kannattaa asunto laittaa vuokralle. Mikäli satuit ostamaan sijoitusasunnon viime vuonna, teit todennäköisesti viime vuosikymmenen parhaimmat kaupat. Arvonmuunnos asuntosijoitukseen erikoistuneilla markkinoilla oli 6,2 prosenttia kokonaistuoton noustessa huimaan 12 prosenttiin. Asunto olikin kiinteistömarkkinoiden tuottavin kohde viime vuonna. Niille jotka uskoivat toimistotilojen tuottavuuteen, joutuivat tyytymään pienempään kokonaistuottoasteeseen. Tuottaste jäi oli vuoden 2010 loppuun mennessä vain 4,7%.

Omituinen kaavoitus nostanut vuokralla asumisen hintaa

Asuntojen huima kokonaistuottoaste kieliikin varsinkin pääkaupunkiseutua vaivaavasta omituisesta kaavoittamisesta ja rakentamisesta. Ennen taantumaa rakennetut suuret toimistohotellit ovat nyt tyhjillään ja pääkaupunkiseudulla arvioidaankin olivan yli miljoona toimistoneliötä vailla vuokralaista. Samaan aikaan huutava pula on erityisesti yksiöistä, sillä pk-seudulla on lähes kolme kertaa enemmän yhden ihmisen talouksia kuin yksiöitä. Solu- ja kommuuniasuminen onkin monille opiskeleville sekä sinkuille ainoa vaihtoehto.

Vuokraneliöhinnat tulevat nousemaan

Onkin odotettavissa että muuttoliikkeen vuoksi pk-seudulla vuokraneliöhinnat jatkavat nousuaan. Vaikka kantakaupunkialueelle nousee uusia asuinalueita purettujen satamien tilalla, on kuitenkin epätodennäköistä että tarjonta ylittäisi kysännän, sillä muuttoliike on asuinneliöiden lisäystä voimakkaampaa. Myös asuntopulaa helpottamaan ehdotetut toimet toimistotilojen muuttamiseksi asunnoiksi on epätodennäköistä, sillä kaupunki ei ole ollut erityisen halukas muuttamaan kaavoitusta.
Fiksu veto onkin tässä vaiheessa sijoittaa ylimääräinen sijoitusasuntoon. Vuokralle menevän asunnon rahoittaminen asuntolainalla kannattaa myös, sillä laina on tällä hetkellä ennätyshalpaa.


Edellinen artikkeli:

Onko asuntolaina jo liian halpaa?

Onko asuntolaina jo liian halpaa?

25.2.2011

Lue artikkeli

Seuraava artikkeli:

Nuoret ottavat liian suuria asuntolainoja

Nuoret ottavat liian suuria asuntolainoja

25.2.2011

Lue artikkeli

Jaa artikkeli:

Miten suuren lainan voisin tällä hetkellä ottaa?

Millaiseen asuntolainaan teillä olisi tällä hetkellä varaa? Hyödyntäkää asuntolainalaskuriamme:

Asuntolainalaskuri

 

Mikä on edullisin asuntolaina?

Millaisella korolla, ja millaisen summan voisitte juuri tällä hetkellä saada asuntolainaa?

Kilpailuta asuntolaina

 

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat