Etusivu » Muut » Luottokorttien palautusturvat

Luottokorttien palautusturvat

8.4.2019

Kategoriat:

MUUT

Vaihto- ja palautusoikeus ovat varmasti tuttuja käsitteitä jokaiselle kuluttajalle. Sen sijaan luottokorttien sisältämä palautusturva saattaakin olla monelle vieraampi palvelu. Kauppojen tarjoamat palautusajat ovat useimmiten parista viikosta kuukauteen, eikä tämän jälkeen enää saa rahojaan takaisin tai tuotetta vaihdettua toiseen. Ostos on tällöin lopullinen, eikä poikkeuksia useinkaan tehdä.

On tosin olemassa vaihtoehto, joka tarjoaa kuluttajalle oikeuden saada rahansa takaisin, vielä senkin jälkeen, kun kaupan palautusaika on umpeutunut. Eräät luottokortit nimittäin sisältävät niin kutsutun palautusturvan, joka palauttaa rahat tyytymättömälle asiakkaalle, vaikka ostohetkestä olisi jo vierähtänyt pitempikin aika.

Suomessa on käytössä tällä hetkellä kaksi korttivaihtoehtoa, jotka tarjoavat palautusturvan, American Express Gold ja saman kortin Platinum- versio.

Palautusturvan ehtoina ovat muun muassa, että tuote on ostettu omaan, henkilökohtaiseen käyttöön ja kyseessä on Suomessa toimiva jälleenmyyjä. Vanhana ostetulle tai toisen henkilön aikaisemmin omistamalle tuotteelle, ei palautusturvaa ole mahdollista soveltaa. Asiakkaan on myös täytynyt kokonaisuudessaan maksaa tuotteen myyntihinta kyseisellä luottokortilla. Luottokortin tarjoama palautusturva tulee kuitenkin mahdolliseksi vasta silloin, jos kauppa ei enää hyväksy tuotteen palauttamista, esimerkiksi palautusajan umpeuduttua. Se ei siis toimi ensisijaisena vaihtoehtona, vaan vasta silloin, kun jälleenmyyjän omat palvelut eivät kuluttajaa tässä suhteessa enää auta.

Luottokorteille on asetettu enimmäiskorvausmäärä, joka tällä hetkellä on 400 euroa kutakin palautettavaa tuotetta kohden. Vuosittainen korvaussumma saa korkeintaan nousta 1600 euroon.

Vielä ei kannata liiaksi riemastua, sillä palautusturvaa koskevat ehdot ovat varsin tiukat ja niihin kannattaa perehtyä huolellisesti, ennen palveluun sokeasti luottamista. Korvattavan tuotteen tulee olla todistetusti ehjä, käyttämätön ja täysin virheetön. Korvaukselle on 30 euron minimisumma, eli tämän alle jäävät tuotteet eivät kuulu korvattaviin. On myös olemassa pitkä lista tuoteryhmiä, jotka jäävät palautusturvan ulkopuolelle. Korvausta ei saa, mikäli tuote kuuluu muun muassa koruihin, kirjoihin, lipputuotteisiin, palveluihin, ajoneuvoihin, kulutustavaroihin, terveydenhoitotuotteisiin tai matkapuhelimiin. Lista jatkuu vielä pitkälle, mutta tästä saa jo varmasti hyvän käsityksen siitä, ettei automaattisesti kannata olettaa, että kätevältä kuulostava palautusturva palauttaa rahasi mistä hyvänsä ostoksesta. Osuvampi kysymys lieneekin; mitä palautusturva sitten oikeastaan korvaa? Listaan kuuluvia tuoteryhmiä tarkastellessa, shoppailija saattaa helposti hämmentyä. Ovatko esimerkiksi myös kengät ei-korvattavia kulutustavaroita? Korvauspalvelun tulkinnanvaraiset ehdot herättävät tietysti epäilyjä siitä, saako kuluttaja lopulta rahansa takaisin, vai kumoaako jokin ehdoista lähes poikkeuksetta mahdollisuuden palautukseen. Asia selviää tietysti ajallaan, jahka palvelu ehtii kasvattaa suosiotaan ja asiakkaat antavat tuomionsa.  Korvausprosessiin saat ohjeet Amex- palvelunumerosta, jossa he kertovat mm. kuinka hakemus tulee täyttää.

Palautusturva ei toki ole ainoa American Express Gold ja Platinum korttien etu. Molemmat kortit sisältävät esimerkiksi matkavakuutuksen sekä useita etuja sekä alennuksia. Mikäli palautusturva ei kuulosta riittävän houkuttelevalta edulta voi edellä mainituista korteista ja niiden tarjoamista lukuisista ominaisuuksista lukea lisää esimerkiksi American Express- palveluiden nettisivuilta.

Lähde: https://www.s-raha.fi/luottokortit/


Edellinen artikkeli:

Halvin asuntolaina löytyy testin mukaan Hypolta

Halvin asuntolaina löytyy testin mukaan Hypolta

8.4.2019

Lue artikkeli

Jaa artikkeli:

Miten suuren lainan voisin tällä hetkellä ottaa?

Millaiseen asuntolainaan teillä olisi tällä hetkellä varaa? Hyödyntäkää asuntolainalaskuriamme:

Asuntolainalaskuri

 

Mikä on edullisin asuntolaina?

Millaisella korolla, ja millaisen summan voisitte juuri tällä hetkellä saada asuntolainaa?

Kilpailuta asuntolaina

 

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat