Etusivu » Asuntolaina » Tapiolan asuntolaina

Tapiolan asuntolaina

7.3.2013

Kategoriat:

ASUNTOLAINA

Oman asunnon hankinta tulee melkein kaikille eteen jossakin elämän vaiheessa – toisille aikaisemmin ja toisille myöhemmin. Tällöin mietitään, kuinka paljon itsellä on säästössä asuntoa varten. Vain harvat omistavat sellaisia rahamääriä, että pystyisivät suoraan ostamaan asunnon ilman velkarahaa. Muiden on pakko kääntyä lainaa myöntävien tahojen suhteen. Tapiolan asuntolaina on varma ja turvallinen valinta omasta kodista haaveilevalle.

Hae asuntolainaa!

Kilpailuta asuntolainasi!

Edullisin asuntolaina kilpailuttamalla – yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Miten Tapiolan asuntolaina pärjää vertailuissa?

Perinteisesti asuntolainojen marginaalit eivät vaihtele niinkään pankkien välillä kuin eri asiakkaiden välillä. Tärkeämpää kuin mistä pankista haet lainaa on se, että sinulla on riittävät tulot eikä riittävästi velkaa.

Korkomarginaalit ovat kaiken kaikkiaan kohonneet ja niiden ennustetaan nousevan myös vuonna 2013. Marginaali on lainan kustannuksen se osa, jonka pankki ottaa itselleen. Kokonaiskorko koostuu viitekorosta, kuten euribor, ja korkomarginaalista.

Screen Shot 2013-02-28 at 18.48.25

Kaikki alkaa lainaneuvotteluista

Lainan hakeminen alkaa lainaneuvotteluista. Niiden aikana asiakas saa tietoa lainasta ja siihen liittyvistä asioista ja Tapiola varmistuu asiakkaan maksukyvystä. Lainaahan voidaan nimittäin myöntää vain siinä tapauksessa, että yhteisissä laskelmissa asiakkaan tulot riittävät lainan hoitamiseen. Silloin, kun lainan hakijana on pariskunta, lainaneuvotteluissa tarkastellaan luonnollisesti molempien hakijoiden tuloja.

Sen lisäksi, että asiakkaan maksukyky on kohdillaan, tarkistaa pankki lainan hakijan luottotiedot, joiden täytyy olla kunnossa, jotta laina voidaan myöntää. Näiden seikkojen lisäksi tarkastellaan myös lainan vakuuksia, jolloin 70 % hankittavan asunnon arvosta voidaan katsoa vakuuksiksi. Loppu 30 % täytyy kattaa muuten. Jos säästöjä ei ole, tulevat sopivat takaajat yleensä kyseeseen. Myös valtio takaa asuntolainoja enintään 50 000 euroon saakka.

Korko, laina-aika ja takaisinmaksutapa

Myös korosta, laina-ajasta ja takaisinmaksutavasta sovitaan lainaneuvotteluiden yhteydessä. Koron suuruus määräytyy yleisen korkotason perusteella ja yleensä Tapiolan myöntämät lainat sidotaan sen omaan Prime -korkoon, Tapiola -Primeen, jonka suuruus on 1,50 %. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi 6 tai 12 kuukauden Euribor -korko.

Laina-aikaa voi saada jopa 30 vuotta, mutta kannattaa muistaa, että mitä pidempi on laina-aika, sen enemmän lainasta joutuu myös maksamaan korkoa. Tapiola pankki tarjoaa joustavasti erilaisia laina-aikoja ja tarvittaessa myös lyhennysvapaat jaksot ovat mahdollisia. Asiakas voi itse vaikuttaa myös lainan takaisinmaksutapaan, eli lähinnä siihen, millaisin kuukausierin hän haluaa lainaansa hoitaa.

Nämä asiat ovat Tapiolan kanssa helposti sovittavissa. Samalla kannattaa tiedustella myös lainaturvasta, jonka avulla pystyy turvaamaan lainanmaksun sellaisissa tilanteissa, joissa maksukyky on esimerkiksi työttömyyden tai sairauden vuoksi alentunut.

Lainan kustannuksista

Lainan kustannukset kostuvat koron lisäksi erilaisista lainan nostamiseen liittyvistä kuluista. Näistä kannattaa tiedustella suoraan Tapiolasta tai vaikkapa yrityksen Internet-sivustolla osoitteessa www.lahitapiola.fi.


Edellinen artikkeli:

Halino-laina (entinen Halens)

Halino-laina (entinen Halens)

7.3.2013

Lue artikkeli

Seuraava artikkeli:

Sampo asuntolaina

Sampo asuntolaina

7.3.2013

Lue artikkeli

Jaa artikkeli:

Miten suuren lainan voisin tällä hetkellä ottaa?

Millaiseen asuntolainaan teillä olisi tällä hetkellä varaa? Hyödyntäkää asuntolainalaskuriamme:

Asuntolainalaskuri

 

Mikä on edullisin asuntolaina?

Millaisella korolla, ja millaisen summan voisitte juuri tällä hetkellä saada asuntolainaa?

Kilpailuta asuntolaina

 

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat